Jyväskylän siluetti Jyväsjärveltä
Asiaa Jyväskylästä
22.2.2022
Jari Parkkisenniemi

Yrittäjiä tarvitaan kasvavassa Jyväskylässä

Tammikuun aikana olen vastaanottanut muutamia viestejä huolestuneilta yrittäjiltä siitä, mitä yhdistyksemme tekee tässä koronatilanteessa yrittäjien eteen. Yrittäjäjärjestö koostuu portaista, missä meillä on Suomen Yrittäjät, joka valtakunnallisella tasolla vaikuttaa mm. siihen, että Suomen hallitus ottaa huomioon yrityksille ja yrittäjille rajoituksien aiheuttamat tulon menetykset eri tukimuotojen kautta. Tässä tiedämme, että hallitus ei saa tätä valitettavasti tasapuoliseksi ja tukipaketeissa myös kestää. Me vaikutamme paikallisesti ja teemme Jyväskylässä yrittämisen edellytysten eteen töitä. Meillä esimerkiksi karanteenimääräysten antamista jatkettiin, joka mahdollistaa tartuntatautipäivärahan saamisen. Tällä on merkitystä sekä yrittäjälle itselleen sekä yritykselle, jolloin työntekijän tartunnasta seuraavasta poissaolosta ei muodostuisi kohtuuttomia kustannuksia työnantajalle. Nyt toki hallitus hyväksyi tartuntapäivärahan myöntämisen ilman karanteenimääräystä, jolloin tilanne tasapuolistuu valtakunnallisesti.

Keskustan maksuton parkkikokeilu on saanut myös positiivista palautetta keskustan yrittäjiltä. Olemme lausuneet sekä lobanneet eri tavoin asiaa useita vuosia. Tämä ei tarkoita vielä sitä, että kokeilu muuttuisi pysyväksi vaan töitä on vielä tehtävänä. Kaupunki tarvitsee elävän keskusta-alueen, koska koko kaupungin vetovoimaisuus muodostuu useasta tekijästä. Jyväskylän kaupunki on kasvanut ja vaikka väestökasvu on hiukan hidastunut, olemme vielä selkeästi kasvun tiellä. Kasvava kaupunki tarvitsee myös työpaikkoja ja yrittäjyyden sekä yritysten merkitys on tässä suuri. Tämän tiedostaa myös kaupunki ja olemme jatkuvassa vuoropuhelussa varmistamassa sen, että edellytykset yrittämiselle paranevat kaupungissamme entisestään. Olemme myös ottamassa kantaa elinvoimapalveluiden organisoimiselle kaupungissa, jotta palveluiden laajuus, saatavuus sekä nopeus toteutuu yrityspalveluissa.

Tänä vuonna on käynnissä jälleen Kuntabarometrikysely. Tämä kysely on yrittäjille kanava tuoda esiin kokemuksia sekä mielipiteitä kaupungin palveluista. Kaupungille tämä on arvokasta tietoa ja olemme asettaneet kaupungin kanssa tavoitteen nousta vuoden 2024 kyselyssä suurten kaupunkien sarjassa ykköseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupungin palvelut, toiminta sekä yrittäjyyden ja yritysten huomioiminen toteutuu kaikessa kaupungin toiminnassa. Jotta meillä olisi mahdollisimman laaja kuva tilanteesta nyt, toivoisin, että kävisitte vastaamassa Kuntabarometriin alla olevasta linkistä. Kysely on avoinna maaliskuun loppuun.

Kuntabarometri: www.iro.fi/kuntabarometri2022

Ollaan ylpeitä yhdessä yrittäjyydestä ja lähdetään yhdessä uuteen nousuun!

Terveisin

Jari Parkkisenniemi
puheenjohtaja
Jyväskylän Yrittäjät

Muita kiinnostavia aiheita

Jari Parkkisenniemi