Hyvinkään Yrittäjät

Älä ruoki lamaa

Talouden taantuma on tosiasia, jota ruokkivat arkipäivän todellisuutta negatiivisemmat mielikuvat.

Toisiin yrityksistä talouden alamäki on iskenyt vakavasti, toisille sillä ei ole ollut suurtakaan merkitystä. Tärkeää on, että jaksamme yhdessä eteenpäin ja tuemme myös toisiamme. Taantuman taittamiseksi tarvitaan nyt ennen kaikkea uskoa tulevaisuuteen.

Me Uudenmaan Yrittäjissä olemme päättäneet lähteä mukaan Älä ruoki lamaa -kampanjaan.  Kehotamme myös sinua ja yritystäsi osallistumaan.

Pääset mukaan osoitteessa http://www.alaruokilamaa.fi täyttämällä siellä lomakkeen. Kampanja myöntää Lamankaatajan kunniakirjan kaikille ansiokkaasti lamaa vastaan taisteleville yrityksille. 

Yrittäjä, toimit eturintamassa taantumaa vastaan ja voit omilla toimillasi vaikuttaa. Tässä esimerkkejä:

 – Älä luovu tuotekehittelystä, sillä nyt kylvetään seuraavan nousukauden menestyksen siemenet.

– Suosi edelleen kotimaisia yhteistyökumppaneita. Näin vältät noidankehän, joka syntyy, jos alamme säästää väärästä päästä.

– Panosta myyntiin ja markkinointiin. Se on entistä tärkeämpää, kun markkinaosuuksia jaetaan uusiksi.

– Luo henkilökunnan ja yhteistyökumppaneittesi joukossa uskoa omaan tekemiseenne.

– Älä pelottele tai suvaitse epävarmuuden ilmapiiriä, sillä ne syövät sekä työmotivaatiota että yksityistä kulutusta.

Toivomme, että uusmaalaiset pk-yritykset lähtevät laajasti mukaan torjumaan lamaa. Yhdessä meissä yrittäjissä on joukkovoimaa.

Voit myös lähettää tämän viestin yrittäjäkollegoillesi.

Jäsenyrityksilleen Uudenmaan Yrittäjät on luonut monipuolisia työkaluja taantuman taittamiseksi. Teille on koottu tietopaketti asioista, joita on syytä huomioida taantumassa. Jäsenille järjestetään niin koulutusta, neuvontapalveluja kuin yrittäjien jaksamiseenkin liittyviä palveluita. Kehotamme yrityksiä myös kouluttamaan henkilöstöä vaihtoehtona lomautuksille tai irtisanomisille. Emme kuitenkaan lupaa liikaa, vaikeita aikoja on edessä, mutta yhteishenki auttaa parhaiten niiden yli.

Uudenmaan Yrittäjien puolesta
 

Mikko Simolinna
puheenjohtaja
mikko.simolinna@usd.fi

Petri Graeffe
toimitusjohtaja
petri.graeffe@uudenmaanyrittajat.fi