Hyvinkään Yrittäjät

Keskustan pysäköinnistä

Lokakuun aikana Hyvinkään kauppakeskuksen kaikki kolme osaa ovat rakentamisen kohteena ja hankkeen kokonaistyövoima nousee pitkän matkaa toiselle sadalle väkimäärän kasvaen ensi vuonna kiihtyvällä vauhdilla.

Keskustasta on poistunut ja vielä poistuu pysäköintipaikkoja samaan aikaan kun rakennustyövoimaa tarvitaan lisää. On selvää että sinällään hieno kauppakeskusprojekti tulee häiritsemään tulevat pari vuotta niin asiakkaitten pysäköintimukavuutta kuin keskustan yrittäjien elinkeinoa.

Jotta kaikki osapuolet pääsisivät mahdollisimman vähillä vaurioilla, Hyvinkään Yrittäjät ry esittää seuraavia rakennusaikaisia toimia kaupungille ja muille osapuolille tehtäväksi:

1.Koko ydinkeskustan pysäköinti ilmaiseksi ja tilalle maximissaan yhden tunnin parkkikiekkopysäköinti

2.Opastetauluja keskustaan osoittamaan väliaikaisia pysäköintipaikkoja kuten P radanvarsi, toriparkki, torikadun varsi, techvilla iltapysäköinti jne.

3.Työmaapysäköintiin lisäpaikkoja kirjastoaukealta

4.Lehti-ilmoituskampanja koskien opastusta väliaikaisista pysäköintijärjestelyistä

5.Positiivinen asenne käyttöön, ostetaan Hyvinkäältä, annetaan tilaa toisille, etsitään ratkaisua eikä vellota ongelmissa

Edellä mainituilla keinoilla ei ratkaista koko ongelmaa, mutta helpotetaan sitä ja samalla se olisi positiivinen viesti joka jo sinällään vaikuttaa asenteisiin.

Kari Järvenpää
Hyvinkään Yrittäjät ry. hallituksen jäsen
Keskustan kehittäjä