Hyvinkään Yrittäjät

Neuvontaa yrityksille

Aamupostissa 25.8 oli juttu, josta sai käsityksen, että Riihimäen Teollisuuskylä Oy:n uusittua Save The Jobs -hankkeensa hyvinkääläiset yritykset ovat jääneet kokonaan ilman taloudellista neuvontaa.

Uudenmaan Yrittäjät on käynnistänyt yhteistyössä Helsingin ja Vantaan Yrittäjien kanssa vakautushankkeen, joka tarjoaa monipuolista tukea ja neuvontaa laman takia vaikeuksiin joutuneille yrityksille. Vakauttamisneuvojaksi on palkattu kokenut nurmijärveläinen elinkeinoelämän asiantuntija, konsulttiyrittäjä Esa Mäkelä. Hän oli jo 1990-luvun alkupuolella ohjaamassa usean yrityksen selviytymistä laman läpi. Elokuussa 2009 Mäkelä saa avukseen vielä toisen talousasioihin erikoistuneen yritysneuvojan.

Useimmat yritykset myös Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan alueilla ovat joutuneet kokemaan maailmanlaajuinen laman. Laman vaikutus yritykseen riippuu sekä toimialasta että asemasta toimijoiden verkostossa. Yleensä lama merkitsee myynnin hiipumista mikä voi ajaa pienen yrityksen jo muutamassa kuukaudessa rahoituskriisiin, ellei kustannuspuolella kyetä tekemään samanaikaisesti voimakkaita leikkauksia.

Vakauttamishanke on tarkoitettu yrityksille, jotka ovat vallitsevan laman takia joutuneet vaikeuksiin. Kaikilla ei ole kyse taloudellisista ongelmista. Toimintaympäristön yllättävä muutos voi johtaa yrityksen tilanteeseen, jossa vanhoilla konsteilla ei pärjää vaan on tehtävä strategisia valintoja muutostilanteen yli pääsemiseksi. Siihen ei yrityksellä itsellään ole aina tarvittavia valmiuksia.

Tämän hankkeen puitteissa neuvontaa tarjotaan myös Hyvinkääläisille yrityksille ja annettu ohjaus on maksutonta. Mikäli yritys tarvitsee syvällisempää apua selvitäkseen ongelmistaan, tarjolla on Hyvinkään-Riihimäen talousalueella yrittäjille runsaasti palveluita, joiden saatavuutta maakuntaraja ei rajoita. Yrityspalveluita talousalueelle koordinoimaan on perustettu Yrityspalvelut HyRi Oy, jolla on toimipiste sekä Riihimäessä että Hyvinkäällä. Yrityspalvelut HyRi Oy toimii yhden luukun periaatteella avustaen kaiken kokoisia yrityksiä löytämään tarvitsemansa neuvontapalvelut.

Neuvoja tarvitseva yritys voi ottaa yhteyden suoraan vakauttamisneuvoja Esa Mäkelään, osoite esa.makela@uudenmaanyrittajat.fi tai puhelimitse numeroon 0500 456 856. Lisätietoja hankkeesta löytyy netistä osoitteesta http://yrittajantukiverkko.fi/.

Petri Graeffe, Toimitusjohtaja, Uudenmaan Yrittäjät ry

Kari Järvenpää, puheenjohtaja, Hyvinkään Yrittäjät ry