Vuoden yrittäjät palkittiin yrittäjäjuhlassa

Minna Ylén

Jaalan Vuoden yrittäjä 2021:

Minna Ylén, Café Minnan Unelma

Minna Ylén perusti siivousalan yrityksen v. 2006 ja yritys toimi v. 2018 loppuun.

Kolme kuukautta myöhemmin pitkäaikainen haave kahvilasta toteutui Café Minnan Unelman muodossa keväällä 2019 ja kahvila pääsi aloittamaan toiminnan kesän kynnyksellä, kun vuokratilat valmistuivat entiseen pankkikiinteistöön Jaalan keskustaan.

Kahvila työllistää yrittäjän lisäksi kolme henkilöä kesällä ja yhden talvikaudella.

Vuoden toiminnan jälkeen levisi pandemia, joka iski kipeästi kahvila-ravintola toimialaan. Yrittäjää korona on koetellut henkisesti, fyysisesti ja taloudellisesti, mutta sitkeästi on menty eteenpäin. Jaalan koululaisille valmistettiin noutoannoksia etäkouluvaiheessa.

Aukioloaikoja on soviteltava kesä- ja talvikauden mukaan Jaalan kaltaisella mökkipaikkakunnalla. Kahvilatoiminnan lisäksi Café Minnan Unelma tekee leipomuksia tilauksesta.

Minna Ylén on ollut Jaalan Yrittäjien jäsen vuodesta 2012 alkaen ja ollut mukana myös yhdistyksen huvitoimikunnassa.

Mikko Heikkinen

Vuoden nuoren yrittäjän kunniakirja:

Mikko Heikkinen, Nuohouspalvelu M. Heikkinen Oy

Mikko Heikkinen on toiminut yrittäjänä heinäkuusta 2019 lähtien. Yritystoiminta alkoi toiminimellä ja muuttui osakeyhtiöksi joulukuussa 2019.

Maanrakennushommia aikaisemmin tehnyt Mikko kouluttautui nuohoojaksi oppisopimuksella ja yrittäjäksi ryhtyminen oli heti ajatuksissa.

Aluksi hän työskenteli kuitenkin vieraalla eli silloisella piirinuohoojalla ja sieltä löytyi työkaveri, joka palkattiin heti töihin kun oma yritystoiminta alkoi. Nyt töitä tehdään siis kahden miehen voimin.

Työkohteet ovat pääasiassa Jaalassa, sekä eteläisessä Kouvolassa Anjalankoskella, mutta tilauksesta muuallakin Kouvolan alueella.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu vakiinnuttaa paikka näitten kylien omina nuohoojina ja ehkä joskus vielä palkata yksi työntekijä lisää, jos töitä riittää kolmelle.

Mikko Heikkinen on ollut Jaalan Yrittäjien jäsen vuodesta 2020 alkaen.

Jaalan yrittäjäristien kiinnitys.
Puheenjohtaja Veijo Tervonen jakoi yrittäjäristejä aluejohtaja Kari Jääskeläisen (vas.) kanssa.
Jaalan yrittäjäristit 2021
Päivi Katainen (vas.), Karoliina Suikkanen (oik.) ja Kirsi Mäntynen saivat hopeisen yrittäjäristin 10 vuoden yrittäjyydestä ja Pekka Laakso 40-vuotistimanttiristin.
Catsy Cats
Illan vauhdikkaasta viihteestä vastasi tanssiryhmä Catsy Cats.