Kemin Yrittäjät

Hallituksen henkilöesittely

Olen  Marko Rytkönen 51-vuotias  kemiläinen yrittäjä. Olen kotoisin Simosta, mutta olen asunut Kemissä jo 27 vuotta. Perheeseeni kuuluu puoliso Maarit ja kolme poikaa Aleksi 22v, Arttu 18v ja Elias 12v. Työurani aloitin valmisbetonin parissa jo vuonna 1990. Työskentelin 13v Rudus Oy:n palveluksessa, jonka jälkeen aloitin yrittäjyyden vuonna 2003 Rudus Oy:n alihankkijana.

Perustin MR-Pumppaus Oy:n jonka toimialana on betonin kuljetus ja pumppaus. Tällä hetkellä olen myynyt kyseisestä yrityksestä 51% ja olen mukana vähemmistöosakkaana. Nyt  minulla on henkilöyhtiö jonka toimiala on betonin kuljetus ja toimin vain Oulun alueella. Lisäksi minulla ja vaimollani on kiinteistöosakeyhtiö. Vanhin poikamme aloitti yrittäjyyden heti armeijasta päästyään ja ”saamme” vaimoni kanssa olla hänen yrityksensä ulkopuolisina neuvonantajina,  Joten kaikenlaista pientä puuhastelua kyllä riittää.

Vapaa -aikani kuluvat poikieni kanssa metsästellen hirviä ja kalastellen lohia.

Tämän vuoden alusta olen toiminut Kemin yrittäjien puheenjohtajana ja me Kemin yrittäjissä olemme ottaneet tämän vuoden  teemaksi yrittäjien hyvinvoinnin. Yrittäjän hyvinvoinnin tärkeys on erittäin tärkeä osa-alue sillä kun yrittäjä voi hyvin niin yleensä yritys voi hyvin ja silloin myös työntekijät voivat hyvin. Kemin yrittäjissä on tällä hetkellä erittäin hyvä ja aktiivinen hallitus porukka. On mukava olla puheenjohtajana,  kun hallituksessa on mukana eri toimialojen rautaisia ammattilaisia! Pyrimme järjestämään jäsenistölle erilaisia tapahtumia ja mielenkiintoisia ja ajankohtaisia koulutuksia. Toiveeni olisi että jäsenistö aktivoituisi ja tulisi mukaan tapahtumiin, lukisi uutiskirjeet ja sähköpostit aktiivisemmin ja verkostoituisi muiden yrittäjien kanssa! Tapahtumista olemme pyrkineet tekemään mahdollisimman rentoja ja mukavia joissa kaikilla olisi mahdollisuus verkostoitua ja tavata uusia tuttavuuksia. Tavataan tapahtumissa!! 

Olen Jiri Holpainen. Kesällä tulee mittariin 50 vuotta. Kemissä olen syntynyt ja ikäni täällä asunut. Enkä oikein osaa edes kuvitella, että lähtisin koskaan täältä pois. Isäksi minua kutsuu 3 henkilöä. Esikoiseni Linda 20v ja kaksospojat Juuso ja Miko 18v.

Opiskellut olen Ilmastointiasentajaksi (1991) ja liikunnan neuvojaksi (1997).

Töitä ennen yrittäjyyttä on tullut tehtyä monenlaista. Asennustöitä teollisuudessa, hoito- ja siivoustyötä vanhainkodissa, uimakouluopetusta, puun työstämistä, kuorma-autolla kuljettamista, menekinedistämistä. Pisin ura ennen yrittäjyyttä oli teknisen myyjän työtä 14v Etralla.

Vuonna 2014 iski päähän ajatus firman perustamisesta. Samana vuonna Painatus Äxä Oy sai alkunsa. Pienin askelin mennään eteenpäin ja nykyään Äxä työllistää minun lisäkseni muutamia muitakin.

Äxä liittyi Kemin Yrittäjiin 2015.

Yrittäjien hallitukseen liityin muutama vuosi sitten, kun pari hallituksen jäsentä minua sinne pyysi. Heti kohta alkoi korona jylläämään, niin hallitustyöskentely jäi alkuun aika vähäiseksi. Mutta nyt on hyvä meno päällä ja on tosi mukavaa olla touhussa mukana. Kaikki hallituslaiset osallistuu ja on koko sydämellä mukana.

Se mihin minä haluaisin vaikuttaa on se, että saadaan kaikki eurot pyörimään täällä meidän alueella. Toivoisin, että täällä Meri-Lapin alueella toimivat yritykset, virastot, kunnat, jne ostaisi palvelut alueen yrityksiltä. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan. Lisäksi olisi tärkeää kuntien, kuntalaisten ja alueen yritysten tehdä voimakkaasti yhteistyötä, että saadaan alueesta vetovoimaisempi. Parannetaan tämän alueen mainetta. Näin Kemiläisenä varsinkin on saanut kuulla monestikin, että kuka nyt sinne Kemiin haluasi. Veikkaisin että aika monikin, jos ne oikeasti tietäisi minne on tulossa!

Vapaalla musiikki ja urheilu on vahvasti mukana menossa. Rumpujen soittelua ja salibandyn valmentamista. Ikämiesfutsalia käyn pelaamassa aina kun jalat sallii. Pää olisi paljon innokkaampi harrastamaan, mutta kroppa laittaa hanttiin.

Olen Markus Ahokas 36-vuotias yrittäjä, puoliso ja kahden lapsen isä Kemistä. Syntynyt olen Eskilstunassa ja Tornioon muutin perheeni kanssa kuusi-vuotiaana jossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni. Torniossa opiskelin suunnitteluassistentiksi ja Kemiin muutin 15 vuotta sitten opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa. Valmistuin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi vuonna 2010.
Ennen ryhtymistä yrittäjäksi olen tehnyt monenmoisia töitä maatalouslomittajasta nosturikuskiin sekä valanut betonilattioita ja ollut teknisenä piirtäjänä.
Yrittäjyys ja toisten työllistäminen on oikeastaan aina kiinnostanut minua ja idea vesileikkauksen tuomisesta pohjoiseen ja Kemiin syntyi hieman yllättäenkin sukellusreissulla Norjassa keväällä 2010. Lapin Vesileikkaus (LaVe Oy) perustettiin vuonna 2011 yhdessä yhtiökumppanini Juha Kavasvuon kanssa.
LaVe:n toiminta on vuosien saatossa kasvanut tasaisesti luoden asiakkaille monipuolisia valmistusteknisiä ratkaisuja aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti. Yksi yrityksen peruspilareista on kuitenkin aina ollut vesileikkauspalvelut asiakkaan tarpeet huomioiden. Tällä hetkellä yritys työllistää itseni lisäksi kaksi henkilöä. Asiakaskuntamme koostuu pääosin teollisuudesta ja sen lisäksi isohko osa liikevaihdostamme tulee ulkomaan myynnistä. Palvelemme myös yksityisasiakkaita heidän tarpeidensa mukaisesti.
Minua kysyttiin mukaan Kemin Yrittäjien hallitukseen vuonna 2020 jolloin minut palkittiin sekä Lapin että Kemin vuoden nuorena yrittäjänä. Olen nyt kolmatta vuotta mukana Kemin Yrittäjien hallituksessa ja tänä vuonna toimin yhdistyksen sihteerinä. Tavoitteenani hallitustyöskentelyssäni on saada lisää elinvoimaa ja kasvua Kemiin. Koen myös tärkeäksi meidän yrittäjien keskinäisen vertaistuen. Tämän vuoden hallituksessa meitä yrittäjiä on hyvin erinlaisista ja erin kokoisista yrityksistä mukana, joten uskon, että toimintamme tulee olemaan monipuolista ja hedelmällistä koko Kemille ja kemiläisille. Kemin Yrittäjien kautta olen ollut mukana muun muassa kehittämässä oppilaitosten työssäoppimista.
5- ja 7-vuotiaat lapsemme pitävät tällä hetkellä huolen siitä, että vapaa-ajalla ei tarvitse miettiä mitä tekisi. Illat ja viikonloput menevät heidän harrastusten parissa sekä perheen yhteisten hetkien vietossa esimerkiksi ulkoillen tai lautapelejä pelaten. Kun lapset hieman kasvavat, aion jälleen aktivoitua laitesukelluksen sekä uppopallon ja kitewing-surffauksen parissa.

Olen yrittäjä, Mika Alasuutari ja olen alunperin kotoisin Rovaniemeltä, mutta viimeiset 17-vuotta olen asunut pääosin Kemi-Keminmaa alueella.
Työuran aloitin Lappset Group Oy:ssä jo reilu kymmenvuotiaana, työskennellen siellä koko nuoruuden alkuun apumiehenä ja loppuviimein puumekaanikkona ja konepuuseppänä. 2000-luvun alusta alkaen olen työskennellyt kaivosteollisuuden parissa parin kansainvälisen kaivosyhtiön palveluksessa (Gold Fields Arctic Platinum Oy ja Northland Mines Oy) ja nykyisin oman konsernin kautta (Palsatech).
Yrityskonsernissamme on tällä hetkellä 5 yhtiötä, joista suurin on alunperin ensimmäinen ja kotimaassa geopalvelutoimintaa tuottava Palsatech Oy. Yhtiöllä on n. 70 työntekijä, joka koostuu geologisesta- ja geoteknisestä osaamisesta jota hyödynnämme asiakastarpeiden mukaisesti. Tuotamme urakointia kaivoksissa ja malminetsintä projekteissa ja toimipisteitä meillä on Kemissä ja Sodankylässä.
Liityin Kemin Yrittäjien hallitukseen 2020, kun yhtiömme voitti vuoden yritys palkinnon ja minua kysyttiin hallitustyöskentelyyn. Alkuun koin hallitustyöskentelyssä vaikutusmahdollisuuksien olevan aika minimaaliset, mutta toimintaa on saatu kehitettyä nykyisin siihen suuntaan että kokouksissa syntyneitä innovaatioita myös toteutetaan ja tällä tavoin hyöty päätyy kaikille yrittäjille tasapuolisesti. Koen tänä päivänä hallitustyön hyvin innostavana ja parasta on kuulla muiden kollegoiden kokemuksia, ajatuksia ja saada vertaistukea yrittäjyyteen. Yrittäjien asioiden eteenpäin vieminen, sitä kautta yritysten työntekijöiden eli alueen asukkaiden viihtymisen parantaminen ja koko Kemin alueen vetävyyden vahvistaminen antaa minulle virtaa olla mukana tässä hallitustyöskentelyssä.
Vapaa-aikana kuluu harrastuksien (Golf ja kaukalopallo), perheen yhteisen ponin hoitamisen ja koirien lenkittämisen parissa.

Olen Suvi Hiukka, kemiläinen just kohta 38v fysioterapeutti / PhysioTrainer / Spine Metodi valmentaja. Olen toiminimen perustanut syyskuussa 2008. Sain toisen lapseni melko pian yritystoiminnan aloittamisen jälkeen, joten kunnolla yritystoiminta käynnistyi vasta kesällä 2010. Aika pitkälti työni koostuu ihan perinteisestä fysioterapeutin työstä ja valmentamisesta (pienryhmät Hiukan Voimaa ja Hiukan Parempaa kuntoon ja yksilövalmennukset) sekä nykyisin myös ToimivaTyökyky ja Hiukan Hyvinvointia kuuluu koulutustarjontaan yhdessä Työelämäpalvelut Anne Höglundin kanssa.
Kemin yrittäjiin olen liittynyt mukaan vuonna 2017. Lähdin mukaan ihan vertaistuen ja verkostoitumisen vuoksi. Hallitustyöskentelyyn tulin mukaan tammikuussa 21. Lähdin mukaan, kun minua kysyttiin ja olin innostunut oppimaan,mitä se hallituksessa työskentely on sekä siitä, miten hallituksessa voidaan alueen yrittäjien toimintaan ja hyvinvointiin vaikuttaa. Alkuun jännitti, että onko minulla oikeasti jotain annettavaa toimintaan. Mutta ihan turhaan, on todella hyvä, että hallituksessa on monipuolisesti eri alan ammattilaisia. Se tuo näkökulmia keskusteluihin ja mahdollistaa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämistä ja työryhmiin osallistumisen. Hallitustyöskentelyssä minulle tärkeä arvo on yrittäjien hyvinvointi ja miten yhdistyksenä voimme sitä edistää. Minä olen yksi kolmesta, joka häärää yhdistyksen sosiaalisen median takana. Sosiaalisen median puolella tavoitteena tuoda ajankohtaista ja tiedotettavaa asiaa esille kuin myös sitä, mitä me täällä hallituksessa tehdään.
Minun vapaa-aika kuluu crossfitin, voimailu/vahvanaislajien parissa ja tietenkin perheen ja ystävien kanssa. Kaksi koiraa pitää liikkeessä myös. Syksyisin aikaa kuluu metsässä marjastuksesta aloittaen ja metsästyksellä jatkaen 😅

Olen Juha Åhman 51 vuotias yrittäjä, perheeseeni kuuluu puoliso Johanna, 22vuotias poika ja 20vuotias tyttö. Olen syntyjään Kemiläinen ja nykyjään Keminmaalainen, vaimo löytyi aikoinaan Keminmaan puolelta ja sinne muutin itsekkin vuonna 91
Yrityksemme ovat aina sijainneet kemissä.
Suurimman osan työhistoriastani olen työskennellyt muiden palveluksessa työntekijänä hitsaus ja lvi-alalla, tämä on antanut ja auttanut myös yrittäjänä olemisessa, kun on näkökulmaa kummastakin sekä työntekijänä että yrittäjänä olemisesta.
Päivääkään en ole katunut yrittäjäksi ryhtymisessä ja olihan minulla jotain tietoa mitä yrittäminen on kun puolisoni on ollut yrittäjänä vuodesta 2006 lähtien ja itsekkin siinä mukana monin eri tavoin.
Joulukuussa 2017 perustimme yhdessä Johannan kanssa Kemin Kino Oy:n. Aloitimme elokuvien esittämisen historiallisessa ja melkein 100 vuotiaassa elokuvateatterissa kinopirtissä kahdella salilla, silloin minun lisäksi oli töissä kaksi muuta henkilöä. Kaksi ensimmäistä vuotta meni oikein hyvin ja toiminta kehittyi kun sitten iski Korona ja kaikki pysähtyi. Korona ajasta oli jotain hyvääkin vuonna 2020 kun koronan vuoksi olimme suljettuna oli minulla aikaa rakentaa 3 Sali alakertaan.
Marraskuussa 2021 laajensimme toimintaa ravintola/kahvila toimintaan ja vuokrasimme entisen palomestarin ja barbrankkiksen tilat, teimme mittavan remontin ja hankimme uudet laitteet ja saimme korona sulkujen jälkeen avattua toiminnan helmikuussa 2022. Johanna myi oman liiketoimintansa lokakuussa 2022 ja pääsi siirtymään kokonaan avukseni Kinopirtin toimintaan. Tällä hetkellä meillä on töissä minun ja Johannan lisäksi 6 henkilöä.
Kemin yrittäjien jäseneksi liityin heti aloittaessani yritystoiminnan. Kemin Yrittäjien hallitukseen minut pyydettiin 2019. Lähdin mukaan että pääsen tutustumaan alueen muihin yrittäjiin ja saa vertaistukea toisilta yrittäjiltä. Minulle tärkeitä asioita on yrittäjien jaksaminen ja auttaminen.
Monet yksinyrittäjät ja mikroyritykset painivat usein samojen ongelmien kanssa, vertaistuki ja kaikenlainen apu muilta yrittäjiltä auttaa jaksamaan vaikeittenkin asioiden yli ja kysymällä toiselta yrittäjältä voi ongelmiin löytyä ratkaisu helpostikin ja tuottaa uusia ajatuksia kuin se että itsekseen pyörittelee asioita.
Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu syksyllä hirvien metsästys koirien kanssa, kesällä kalastuksen merkeissä mm. Muoniojoella ja talvikaudella keilaus ja tottakai elokuvien katselu se on sekä työ että harrastus pieniä irtiottoja arjesta ja vie ajatukset muihin maailmoihin.
Harrastuksista saa hyvää vastapainoa työlle ja irrottaa ajatukset hetkeksi töistä.

Olen Susanna Niskala-Sorsa, Kemin Powerin, Niskalan Radio-Sähkö Oy:n yrittäjä yhdessä mieheni Ari Sorsan kanssa. Perheeseen kuuluu 2 aikuista lasta ja vuoden ikäinen tiibetinspanieli Axu.
Niskalan Radio-Sähkö Oy on perustettu vuonna 1974, jolloin muutimme Oulusta Kemiin. Vanhempani Marjatta ja Toivo ( Topi ) Niskala ostivat tuolloin Tekomaan kiinteistön ( Valtakatu 18 ) ja maaliskuussa 1974 oli Niskalan Radio-Sähkön avajaiset. Sittemmin liike muutti Valtakatu 16 ja nykyisin toimitaan Valtakatu 1.
Expert ketjussa toimittiin v. 1974-2019 ja meillä oli Expert liike myös Torniossa 7 vuotta , v. 2012-2019. Elokuussa 2019 kun ketju vaihtui Poweriksi niin Tornion liike suljettiin ja toiminta keskitettiin Kemiin.
Pikkutytöstä asti olen pyörinyt kaupalla ja siellä kasvanut 😊 Alkuaikoina koneet myytiin päivällä ja illalla liikkeen sulkemisen jälkeen äiti ja isä kuljetti koneet asiakkaille ja minä tietysti mukana keikoilla.
Kauppaopiston kävin ja sitten on työt vienyt mennessään, perheyrityksessä, kivijalkakaupassa 😊 Avartumin järjestämän toimitusjohtajakoulutuksen kävin jossain vaiheessa, työ on kyllä opettanut tekijäänsä.
Tänä päivänä meillä on hyvä ammattitaitoinen ja luotettava henkilökunta joten pikkulomiakin voidaan viettää silloin tällöin. Sitä vanhempani eivät ole voineet tehdä alkuvuosina ja myöhemmin kun olisi ollut mahdollisuus niin sitä ei ”osattu tehdä ”.
Sukupolvenvaihdos on tehty v.2000 ja siitä lähtien olemme toimineet Arin kanssa yrittäjinä. Kemin Yrittäjiin olemme liittyneet vuonna 1981 jolloin Kemin Yrittäjät on perustettu, eli perustajajäseniä ollaan. Kemin yrittäjien hallituksessa olen toiminut aikaisemminkin, vuosia sitten. Nyt kysyttiin mukaan hallitukseen ja lupauduin. Toivon ja uskon että saadaan aikaan kiinnostavia tapahtumia yms. jäsenille. Joihin jäsenet osallistuu , sehän se on sitä parasta verkostoitumista. Meidän tavoitteena on toimia jäsenten hyväksi ja mielellään otetaan vastaan toiveita , millaista toimintaa , tapahtumaa halutaan.
Vapaa-ajalla harrastan liikuntaa monipuolisesti ja tietysti Axun kanssa käydään erilaisilla ”kursseilla / koulutuksissa”.
Veljeni Pekan ja Helenin tytöt ( 5v ja 7v, ) ovat myös tärkeitä ja rakkaita, heidän kanssa vietän aikaa yleensä viikonloppuisin , minun terapiatytöt.

Olen Sveitsistä kotoisin oleva matkailualan moniosaaja, toiselta ammatiltani opettaja. Suomessa olen asunut reilut kaksikymmentä vuotta. Perheeseeni kuuluvat vaimo, kaksi poikaa ja kaksi lastenlasta. 

Moninaiset asiakaspalveluroolit ovat tulleet minulle tutuiksi mm. lentoyhtiössä, hotellialalla ja jäänmurtaja Sampon risteilyisäntänä. Viihdyn työssä, jossa kanssakäyminen ja vuorovaikutus ovat ydinarvoja. Arvostan hyvää kommunikaatiokulttuuria. Omaan vankan kokemuksen myös kehittämis- ja organisointitehtävistä. Puhun äidinkielteni saksan ja hollannin lisäksi sujuvasti suomea, englantia, ranskaa ja tyydyttävästi ruotsia. Kielitaitoani käytän toiminimelläni käännös- ja opastustöissä. 

Viime vuosina painopisteinä ovat olleet vesibussi Leilan toiminnan pyörittäminen Merike Finland Oy:ssä, sekä matkailun kehittämistyö mm. Kemin Laitakari ry:n sihteerinä ja Kemin kaupungin saaristomatkailun kehittämishankkeessa. 

Kemin yrittäjissä olen ollut mukana vuodesta 2019 lähtien. Hallituksen jäsenenä edustan erityisesti matkailusektoria, mutta vielä tärkeämpänä pidän Kemin, Meri-Lapin ja muiden tahojen yhteistyön edistämistyötä. 

Jos edellä mainituista asioista herää kysymyksiä ja ajatuksia, olen aina valmis keskustelemaan. 

Olen Jaana Kotkansalo, juuri 50 vuotta täyttänyt yrittäjä.

Perheeseeni kuuluu puoliso Juha ja pojat 26v ja 10v. Olen syntyperäinen Kemiläinen ja olen toiminut liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä kohta 20 vuotta.

Olen kouluttautunut lähihoitajaksi, merkonomiksi, liikunnanohjaajaksi ja ravintovalmentajaksi.

Yritykseni sijaitsee Kemissä Valtadulla. Toimialueena on ollut koko Suomi, etelästä lappiin. Olen pitänyt mm. yksityisille ihmisille ja yrityksille hyvinvointikursseja, urheiluseuroille ravitsemusopetusta/voimaharjoittelua ja liikunnanohjausta.

Kuljin useamman vuoden kouluttamassa ja opettamassa urheilijoita Lapin Urheiluopistolla Santa Sportilla. Toimin tuolloin myös urheiluakatemian ja yläkouluakatemian valmentajana, sekä pääkouluttajana liikunnan ammattitutkinnossa.

Lähellä sydäntäni on asiakaspalvelutyö, jossa olen ollut koko ikäni. Olen työskennellyt useassa paikassa mm. kukkakaupassa, vaateliikkeessä, sairaalassa, päiväkodissa, kunnalla liikunnanohjaajana, siivoojana, maalaajana, tarjoilijana, lehdenjakajana jne.

Tammikuussa aloitin päivätyön taloushallinnon ja myyntityön parissa Painatus Äxä Oy:ssa Kemissä. On hienoa saada työskennellä mukavassa porukassa Äxällä ja olla yhdessä muiden kanssa kehittämässä ja viemässä yritystä eteenpäin. Yrittäjä taustastani johtuen on helppoa olla tukena yrittäjälle ja jakaa ajatuksia yrittämisestä.

Olen liittynyt mukaan Kemin Yrittäjien toimintaan ja on ollut hyvä saada vertaistukea yksinyrittäjiltä, sekä vaihtaa ajatuksia. Yrittäjien hallitukseen kysyttiin mukaan viime vuonna ja tänä vuonna vastaan taloudesta ja toimin yhtenä some vastaajista. Hallituksen muiden jäsenten kanssa järjestämme toimintaa ja tapahtumia kaikille jäsenyrityksille.

Vertaistuki yrittäjien kesken on ensiarvoisen tärkeää ja monet yrittäjät painivat samanlaisten haasteiden kanssa. Mikäli jäsenyys kiinnostaa, voit ottaa rohkeasti yhteyttä minuun, mielelläni vastaan kysymyksiin.

Vapaa-aika kuluu lapsen kanssa ja urheilun parissa tietenkin. Terveydestään on hyvä pitää huolta.

Olen Mervi Anttila, 16-vuotiaan tytön ja 15-vuotiaan pojan äiti. Elämän kokemusta on kertynyt 47 vuoden ajalta. Kotoisin olen Keminmaalta, mutta kaupunkilaistunut Kemiin – 90 luvun puolivälissä töiden perässä.

Koulutukseltani olen laskentatoimen merkonomi. Kaupallinen työurani alkoi myyjän hommilla opiskeluaikoina vuonna – 92. Vuonna – 96 siirryin Kemin Euromarketin palvelukseen ja pääsin siellä kiertämään monipuolisesti kaikilla tavaratalon osastoilla ja suoritin myös AVA-instituutissa Kaupan alan Esimiehen Erikoisammatti Tutkinnon. Viimeiset työtehtäväni suoritin Euromarketin Koti- ja vapaa-aika osastolla tuoteryhmävastaavana, vastuualueena: taloustavarat, lelut, kirjat, lehdet ja kodintekstiilit.

Idea oman yrityksen perustamiseen syttyi vuoden 2009 keväällä, lasteni syntymäpäivä juhlia järjesteltyäni jo muutamia. Ideaa synnytettiin aina 25.11. 2009 asti, jolloin Juhlax yritykseni avajaisia vietettiin Keskuspuistokadulla pienessä 50 neliön myymälässä ja tuotevalikoima käsitti leivonta- ja juhlatarvikkeita. Tällä hetkellä yritykseni toimii Kemin Monikulmassa ja myymälästä löytyy myynti pinta-alaa jopa 200 neliöä.

6.1.2011 avasin kivijalka myymälän kylkeen verkkokaupan joka mahdollisti muuton isompaan tilaan ja tuotevalikoiman kasvattamisen. Verkkokauppa on edelleen ja tilauksia sieltä tulee yksinyrittäjälle varsin soppelisti, siihen panostamaani työmäärään nähden. Oma mielenkiintoni on kuitenkin fyysisissä asiakas kohtaamisissa sekä myymälässä tehtävissä töissä.

Syksyllä 2012 investoin foliopainokoneeseen, jolla painan edelleen täysin käsityönä yrityksille logo-painettuja lautasliinoja sekä yksityisille asiakkaille juhliin nimikoituja servettejä.

Tuotevalikoimastamme löydät nykyisellään myös vuokrattavia tuotteita kuten esim. Hattara- ja Popparikoneen, Hotdog vitriinin. Vuokrata voit myös useita erilaisia taustatelineitä juhlatilojen somistamiseen. Ja saapa minut palkattua myös tekemään somistuksia, mikäli ajankohta kalenteriini passaa. Yksi ehdoton tämän hetken hittituote myymälässä on heliumilla täytetyt ilmapallot ja pallokimput.

Kemin Yrittäjiin liityin yritykseni alkuaikoina vuodeksi, mutta silloin puurtaessani alkuaikojen innostuksella yrityseni parissa lasteni ollessa pieniä, en kokenut aikani riittävän tähän. Vaikka se olisi taatusti tuonut varsin hyvää verkostoitumista ja vertaistukea. Uudestaan Kemin Yrittäjiin liityin harmikseni vasta vuonna 2020, usean henkilön suostuteltua minua mukaan. Kemin Yrittäjien Yksinyrittäjä palkinnon pokasin samana vuonna. Hallitukseen minua pyydettiin mukaan heti seuraavana vuonna, joka harmikseni oli korona vuosi joka rajoitti toimintaa aika rajusti. Hallitustyöskentelyyn pyrin tuomaan pienen yksinyrittäjän näkökulmaa ja heidän odotuksia ja tarpeitaan yhditykseltä Meidän pienten yksin puurtavien Yrittäjien hyvinvointi ja jaksaminen ja niiden tukeminen on lähellä sydäntäni. Verkostoista saa niin valtavasti voimaa ❤️

Vapaa-aikani kuluu varsin rattoisasti lenkkeilyn parissa hyvän ystävän seurassa. Pääni tyhjenee loistavasti myös uppoutuessani tyystin jonkin hyvän dekkarin tai hömppä romaanin pauloihin. Leipominen on tietysti yksi intohimoni ja kaikki käsillä tekeminen jossa oman työn jäljen näkee pikimmiten. Nykyisellään yritänkin opetella kovasti olla tekemättä yhtään mitään.

Tule rohkeasti Kemin Yrittäjien järjestämiin tapahtumiin mukaan verkostoitumaan ja virkistäytymään.