Kuusamon Yrittäjät

Toiminta

Kuusamon Yrittäjissä on noin 260 jäsenyritystä.

Jäsenyritykset yhteystietoineen julkaistaan Suomen Yrittäjien Synergiassa.

Näkyvyyden saavat ne yritykset, jotka ovat antaneet suostumuksen tietojen näkymiseen internetissä. Puuttuuko oman yrityksesi tiedot? Voit muokata yrityksesi tietoja kirjautumalla Synergian Yrityshakuun.

Vuosikokous 2023

Vuosikokous vuonna 2023 pidetään 25.10.2023 klo 18.00 Ravintola Talonpöydässä Kirkkotie 23.
Tervetuloa kokoukseen!

18.11.2023 klo 18.00 Yrittäjäjuhla

Yrittäjäristit

Kuusamon Yrittäjät ry:llä on ollut perinteenä jakaa vuosittaisessa Yrittäjäjuhlassa yrittäjäristejä.

Juhlassa jaetaan 10 vuotisesta yrittäjätoiminnasta hopeinen yrittäjäristi ja 20 vuodesta kultainen yrittäjäristi. Näistä yrittäjäristeistä Kuusamon Yrittäjät ry maksaa puolet.

Yhdistyksen sihteeri katsoo jäsenrekisteristä ne yrittäjät, jotka rekisterin mukaan ovat oikeutettuja saamaan kyseisenä vuonna ansiomerkinsä. Sihteeri lähettää heille hakemuslomakkeet, jotka tulee palauttaa määräaikaan mennessä. Yrittäjäristien toimitusaika on 2 viikkoa.

Valitettavasti rekisteri ei ole täydellinen ja kaikkien yrittäjien yrittäjähistoria ei ole näkyvissä. Ongelmia on lähinnä niiden yrittäjien kohdalla, jotka ovat toimineet usealla eri paikkakunnalla. Emme näe omasta rekisteristä muiden yhdistysten aikaisempia jäsenyyksiä tai yrittäjävuosia. Samoin on ongelmia yrityskauppojen jälkeen.  Ongelma johtuu siitä, että yhdistykseen liittyy yritys, ansiomerkin saa kuitenkin yrittäjä eikä yritys. Esimerkiksi yritys on perustettu vuonna 1963, mikä tieto näkyy rekisterissä. Kyseisessä yrityksessä yrittäjän vaihdos on tehty esim. vuonna 1999. Tämä tieto ei näy rekisterissä, jolloin yrittäjä jää ilman yrittäjäristiä vuosina 2009 ja 2019.

Tämän vuoksi on tärkeää, että yrittäjä itse on aktiivinen ja ottaa yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan tai sihteeriin saadakseen haluamansa ja ansaitsemansa ansioristin. Yhdistyksen puheenjohtajan tai sihteerin on mahdottomuus tuntea kaikki, lähes 260 yritystä ja yrittäjää.

Samoin ongelmana on yrittäjäkumppanit. Rekisteriin ilmoitetaan yrityksestä yksi yhteyshenkilö. Yrityksessä voi kuitenkin olla samanarvoinen yrittäjäkumppani, joka myös ansaitsee ansiomerkkinsä. Yrittäjien tulee ilmoittaa tämä tieto yhdistyksen sihteerille tai puheenjohtajalle.

Yrittäjä voi hakea Suomen Yrittäjiltä myös timanttiristiä 30 vuotisesta tai 40 vuotisesta toiminnasta. Yrittäjä itse kustantaa nämä ansiomerkit. Kyseiset merkit voidaan luovuttaa vuosittaisessa Yrittäjäjuhlassa.

Ansiomerkit voidaan myös luovuttaa muissa juhlatilaisuuksissa, jos yrittäjä näin haluaa. Näitä tilaisuuksia ovat mm. yrityksen tai yrittäjän vuosipäiväjuhlat. Paikallisyhdistyksen puheenjohtaja voi tulla luovuttamaan ansiomerkit, mikäli yrittäjä näin haluaa.

Ansiomerkkien hakulomake ja käyttöohjeet löytyvät netistä yrittajat.fi sivuilta.

Yrittäjäjuhla

Kuusamon Yrittäjät ry:n vuosittainen Yrittäjäjuhla pidetään yleensä marraskuun loppupuolella ennen pikkujoulusesonkia. Ajankohtaan vaikuttaa myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien syyskokouksen ja Maakuntajuhlan aikataulu.

Yrittäjäjuhla pyritään pitämään vuorovuosin keskustan alueella ja keskustan ulkopuolella riippuen juhlapaikkojen varaustilanteesta.

Juhlaan pukeudutaan juhla-asuun. Juhlaillallinen kuuluu olennaisesti ohjelmaan. Juhlassa palkitaan Vuoden Yrittäjä ja jaetaan yrittäjäristejä. Muu ohjelma vaihtelee vuosittain.

Yrittäjäjuhlassa Sinulla on mahdollisuus tavata yrittäjäkollegoita, vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia, parantaa maailmaa ja solmia uusia verkostoja.

Kesäteatteri

Kuusamon Yrittäjät tarjoaa perinteisesti kesäteatteriesityksen jäsenilleen. Vuoden 2024 kesäteatteri järjestetään perinteisesti heinäkuussa.

Yrittäjägolf

Kuusamon yrittäjien toinen perinteinen kesätapahtuma on Yrittäjägolf. Se järjestetään vuonna 2024 myöhemmin ilmoitettuna ajankohtana Seuraa tarkempaa tiedotusta Facebook-sivuillamme.

Olemme suunnitelleet myös Green Card-kurssin järjestämistä yrittäjille, mikäli kiinnostusta riittää. Jos koet että golf-kärpänen voisi puraista kurssin muodossa, lähetä sähköpostia kuusamon@yrittajat.fi.

Muut tapahtumat 2024

  • Uusien ja nuorten yrittäjien tapaaminen järjestetään 14.2.2024 Kuusamotalolla yhteistyössä Kuusamon naisyrittäjien ja Naturpoliksen kanssa
  • Kohdennettuja tapahtumia yrittäjille
  • Yrittäjäviikko ja Yrittäjän päivä 5.9.2024. Julkaistaan Yrittäjä Sanomat, jossa yrittäjänä saat äänesi kuuluviin, varaa paikka kuusamon@yrittajat.fi
  • Ruka Nordic etkot marraskuu
  • Ruka Business Forum marraskuu

Seniorijäsenyys

Kuusamon Yrittäjät ry on tehnyt päätöksen ottaa yhdistykseensä Seniorijäseniä. Tavoitteena on löytää lisää senioriyrittäjiä.

Erityisesti Nuoret Yrittäjät kaipaavat teitä ja teidän kokemuksia! Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja ilmoittautukaa hallitukselle!

Seniorijäsenen kriteerit

Seniorijäsenyyden myöntää aina paikallisyhdistyksen hallitus.

Paikallisyhdistys voi hyväksyä yrittäjänä toimineen henkilön paikallisyhdistyksen seniorijäseneksi seuraavin perustein:

  • seniorijäsenenä voi olla vain sellainen yrittäjä, joka on luopunut omasta yritystoiminnastaan eikä enää täytä varsinaisen jäsenen kriteereitä
  • henkilön tai hänen aviopuolisonsa yrityksen on täytynyt olla aikaisemmin paikallisyhdistyksen jäsen
  • seniorijäsenen tulee olla vähintään 55-vuotias.

Lue lisää Seniorijäsenyydestä