Lielahden Vuoden Yrittäjä

Lielahden Vuoden Yrittäjä

Valintakriteerit määrittelee Suomen Yrittäjät ja vuonna 2021 ne ovat: – Yritys on tunnettu omalla paikkakunnallaan (ja Pirkanmaalla). – Yritys on toiminut menestyksekkäästi. – Yritys on merkittävä työllistäjä. – Yritys/yrittäjä on ansioitunut ja toiminnallaan osoittanut esimerkilliseksi toimialansa ja koko yrittäjäkunnan edustajaksi paikkakunnalla. – Yritys/yrittäjä on toiminut menestyksekkäästi, sen kehitys ja kasvu on ollut hallittua ja suunnitelmallista.

Tämän yrittäjän yritys on perustettu 1995 Tesomalle mutta muutto Lielahteen tapahtui parin vuoden jälkeen yrittäjän valittua asuinpaikakseen Niemen alueen. Perusteluna oli hyvät liikenneyhteydet ja Lielahdessa tuntui olevan hyvää ”Pöhinää”. Yrittäjä on toiminut Lielahden Yrittäjien hallituksessa yli vuosikymmenen ajan, puheenjohtajaksi hän ei kuitenkaan ryhtynyt työkiireiden vuoksi.
Toimisto oli Enqvistinkatu 7 ja kasvun myötä yritys siirtyi Possijärvenkatu 1:een.

Yritys toimii arkkitehtuurin parissa ja tekee asuntosuunnittelua ja olivat edelläkävijöitä asuntokohteiden visualisoinnissa. Kilpailun kiristyessä yritys päätti laajentaa toimialaansa julkisten rakennusten suunnitteluun. Yritys on kokenut kilpailulainsäädännön antaneen heidän tunkeutua mukaan kilpailuun ”suosikki” -toimittajien sijaan. HILMA-kilpailutukset olivat tuttuja ja kovan osaamisen kautta yritys on saanutkin julkisia kohteita suunniteltavakseen, kuten Sote-rakennuksia, kouluja ja päiväkoteja.

Yritys on ollut kannattava ja liikevaihto on ollut kasvusuunatainen. Parin viimevuoden aikana liikevaihdon kasvulle on tullut raja osaajapulan ja pandemia tilanteen vuoksi. Siitä huolimatta Yritys on kasvanut jo 12 hengen suunnittelutoimistoksi

Lielahden Vuoden Yrittäjä 2021 on … Arto Peltokangas, kollegansa ja yrityksen toisen perustajan sekä osakaan, Sauli Lindin kanssa; he yhdessä muodostavat Arsatek Oy:n siis; Arton ja Saulin Tekemän firman.