Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Loviisan Yrittäjät, Lovisa Företagare rf
LoviisaShopin yrittäjiä kyltin ja teltan edessä

LoviisaShop onnistui tavoitteissa

LoviisaShop oli Asuntomessujen aikana 7.7.-6.8. Asuntomessualueella sijaitseva teltta, jossa myytiin loviisalaisten yrittäjien tuotteita ja palveluja. Messujen jälkeen nimi jää yrittäjien yhteiseksi myyntipaikaksi sekä tapahtumien aikana että Instagram mainonnassa.

Loviisalaisten yrittäjien yhteinen myyntitapahtuma LoviisaShop –teltta Asuntomessualueella oli onnistunut. Teltassa oli yli 20 yrittäjää joko omalla osastollaan tai jakaen osaston toisen yrittäjän kanssa sekä kolme paikallista kiinteistövälitysyritystä. Myynnissä oli mm. elintarvikkeita, kosmetiikkaa, sisustusesineitä ja asusteita sekä koirahierontaa. 32 päivän aikana paikalla oli aina vähintään kolme henkilöä vastaamassa LoviisaShopin toiminnasta.  

Yhteistyö ja yhdessä tekeminen LoviisaShop –konseptilla onnistui sille asetetuissa tavoitteissa mm. verkostoituminen ja lisääntynyt yhteistyö yrittäjien välillä. Päivittäin LoviisaShopin kävijämäärät olivat n. 400  –  800 vierailijaa, joista yli 15 % teki ostoksia. Ainakin suurin osa yrittäjistä tuntui olevan tyytyväisiä myyntituloksiinsa. Vastaavanlaisia ehkä yrittäjien itsensä vetämiä yhteisiä tapahtumiin osallistumisia tulee varmasti toteutumaan tulevaisuudessa. LoviisaShopiin osallistuneille. 

LoviisaShop -kyselyn tulos: LoviisaShopin yrittäjät olivat tyytyväisiä LoviisaShop -konseptiin

LoviisaShopissa mukana olleille yrittäjille lähti kysely heti messujen jälkeen missä he arvioivat eri osa-alueet sekä yhdistyksen toimet LoviisaShopissa. Kahdeksan yrittäjää 21stä vastasi suoraan sähköiseen kyselyyn ja osaa on haastateltu. 

Suurin osa oli tyytyväisiä kokonaisuuteen sekä teltan paikkaan Asuntomessualueella. Parhaimmiksi paikoiksi koettiin ehkä heti telttaan tullessa näkyvissä olevat paikat, vaikka joku totesikin henkilökohtaisen läsnäolon ja tuotteiden merkityksen olleen suurin. Loviisan Yrittäjäyhdistyksen hallinnoimana yhteinen teltta, yhteinen kassajärjestelmä ilman käteismaksua sekä myyntiraportit ja -laskutus saivat ruusuja. Helpommaksi koettiin, jos kaikilla yrittäjillä olisi ollut käytössään viivakoodilliset tuotteet.  

Ulkopuolinen koordinaattori sai lähes kaikilta ruusuja. Työvuoroissa oli aina kaksi vastuumyyjää sekä paikalla myös vähintään yksi kiinteistövälitysyrittäjien edustaja. Työvuorojen pituus tehokkaan myynnin osalta olisi saanut olla lyhyempi kuin 8 h. koki joku yrittäjä. 

Yhteistyö toisten yrittäjien kanssa vahvistui ja halukkuutta osallistua vastaavanlaisiin tai yrittäjien itsensä järjestämiin yhteisiin myyntitapahtumiin on. Asuntomessujen aikainen vaikutus yrityksen myyntiin koettiin eri tavoin toimialasta riippuen, joillakin myös verkkokauppa vilkastui kun taas joku ei kokenut toiminnassaan muutosta. 

Asuntomessujen ja LoviisaShopin vaikutukset koetaan eri tavoin. Joku näkee sen näkyvän seuraavan kolmen kuukauden aikana, toinen uskoo matkailun lisääntyvän Loviisan alueella ensi kesänä.  

Kaiken kaikkiaan yhdistyksen vetämänä konsepti koettiin hyväksi ja yhdistyksen tukea yrittäjille kiitettiin.  

Asuntomessujen aikainen toiminta: LoviisaShop on Asuntomessualueella sijaitseva loviisalaisten yrittäjien yhteinen myyntipaikka, jota koordinoi Loviisan Yrittäjät -yhdistys. LoviisaShopissa on mukana yli 20 yrittäjää sekä kolme paikallista kiinteistövälitysyritystä myymässä tuotteita ja palveluita. Tarjolla on mm. sisustustuotteita, keramiikkaa, kirjoja, kosmetiikkaa, koruja, monipuolisia Loviisa-tuotteita, artesaanikahvia, käsintehtyä marmeladia, koruja, asusteita, taidetta sekä tietenkin asuntoja. Nelijalkaisia ystäviämmekään ei ole unohdettu – voit tutustua koirahierontaan paikan päällä.

Löydät meidät kelluvan talon Lovisean ja kelluvan sillan, Kruunusillan läheltä, torialueelta leikkipuiston vierestä. Yrittäjien suuri ilmapallo ohjaa sinut helposti paikalle. Tule tutustumaan messutarjouksiin sekä alueen yrittäjiin. Olemme avoinna messujen aikana, myös torstai-iltojen artisti-iltoina LoviisaShop on avoinna parhaalla paikalla estradia vastapäätä!

Loviisan Yrittäjät ry hallinnoi LoviisaShopia, sen koordinaattorina toimii yhdistyksen sihteeri Anne Sokka-Tuomala. LoviisaShop on avoinna Asuntomessujen aukioloaikojen mukaan 10-18, artisti-iltoina -20.00.

LoviisaShopissa on nyt mukana toistakymmentä eri alan yrittäjää: Bongan Linna-Bonga Castle/Riitta Nelimarkka, Cafè & Butik Kronan, Cerisa´s Senapsgulasagor kanssa, Gemmi Oy, Kakkupiha, Karvonen.Shop Oy, Komkom Kotipiha, KP Koirapalvelu Oy, La Nina Oy, Lovisa Kafferosteri Bra Brö´n kanssa, Malmgårdin kartano, Piian Herkut, Santa Rita dresses, SokeriKoukku, Tazzia, VAJA Finland Wildemans ja Kristina Elo. Mukana on myös kolme paikallista kiinteistövälitysyritystä: Aktia kiinteistövälitys Loviisa, Habita Loviisa sekä LKV Hemma.

Voit seurata meitä myös Instagramissa https://www.instagram.com/loviisashop/

Nähdään messuilla! Tervetuloa – Välkommen till Bostadsmässan och besöka Loviisashop!