Till arbetsgivare

Ett anställningsförhållande kan vara kort, några timmar, eller utgöra hela arbetstagarens karriär. I den här informationsbanken för arbetsgivare har vi samlat information om anställningsförhållanden för dig som är eller ska bli arbetsgivare.

Så här anställer du

I sektionen ”Så anställer du” hittar du viktig information bland annat om hur du kan lyckas med rekryte-ringen och hur du sluter arbetsavtal.

Så här anställer du

Anställningsförhållande

Sektionen ”Anställningsförhållandet” berättar om de konkreta åtgärder som har att göra med anställ-ningsförhållandet. Här finns information om bland annat lönebetalning, arbetstid och förändringar i an-ställningsförhållandet, exempelvis permitteringar. Sektionen har också information om samverkansför-handlingar och kollektivavtal.

Anställningsförhållande

Arbetsgivarens skyldigheter

Hurdant ansvar och vilka skyldigheter har arbetsgivaren? På sidan ”Arbetsgivarens skyldigheter” finns arbetsgivarens lagstadgade uppgifter, som till exempel att ordna med företagshälsovård.

Arbetsgivarens skyldigheter
Henkilö kirjoittaa paperille
För medlemmar

Blanketter och dokument för arbetsgivare

Som medlem får du tillgång till färdiga dokumentmallar och blanketter.

Blanketter och dokument för arbetsgivare

Är du inte än medlem? Anslut dig till Företagarna.

Som medlem drar du nytta av våra juridiska experter, omfattande nätverk, nyttiga tjänster och medlemsförmåner som du kan spara pengar med.
Bli medlem nu!