Försäljning och marknadsföring

Försäljning och marknadsföring är väsentliga för företagsverksamheten: du behöver kunder. Marknadsföringen stöder försäljningen.

Helt allmänt kan man säga att varje företagare är en försäljare. Detta är speciellt viktigt för en ny företagare: företaget och dess urval ska göras bekanta. Det sker med marknadsföring och försäljning.

Marknadsföringen gör det lättare för potentiella kunder att hitta företaget. Försäljningen har som mål att väcka kundernas köplust.

Marknadsföring och försäljning kan företagaren lära sig som allt annat – inget problem om dessa inte hör till dina starka sidor. Vi har samlat ihop ett omfattande infopaket i ämnet:

Marknadsföringens checklista

Vi gjorde upp en checklista med 13 punkter för att hjälpa dig komma i gång med marknadsföringen.

Läs marknadsföringens checklista

Varför lönar sig marknadsföringen?

Hur inleder du marknadsföringen? Hur stor är en lämplig marknadsföringsbudget? Och hur gör man upp en marknadsföringsstrategi?

Läs mer: Brand och marknadsföring.

Tips för försäljningen

Du kan sälja per telefon, genom att träffa kunder, på ditt eget kontor eller exempelvis i webben. Vi samlade några tips så att du kommer i gång och kan utveckla dig själv som försäljare.

Läs mer om försäljning.

Hur fakturerar jag?

Ett företag ska ha faktureringen i skick redan innan verksamheten inleds. Vi har samlat ihop det som företagaren ska veta om faktureringen.

Läs mer om fakturering.