Försäljning och marknadsföring

Försäljning och marknadsföring är väsentliga för företagsverksamheten: du behöver kunder. Marknadsföringen stöder försäljningen.

Helt allmänt kan man säga att varje företagare är en försäljare. Detta är speciellt viktigt för en ny företagare: företaget och dess urval ska göras bekanta. Det sker med marknadsföring och försäljning.

Marknadsföringen gör det lättare för potentiella kunder att hitta företaget. Försäljningen har som mål att väcka kundernas köplust.

Marknadsföring och försäljning kan företagaren lära sig som allt annat – inget problem om dessa inte hör till dina starka sidor. Vi har samlat ihop ett omfattande infopaket i ämnet:

Varför lönar sig marknadsföringen?

Hur inleder du marknadsföringen? Hur stor är en lämplig marknadsföringsbudget? Och hur gör man upp en marknadsföringsstrategi?

Varför behöver företaget ett brand?

Företagets brand gör att ditt företag känns igen. Genom att bygga upp ditt brand kan du påverka hur företagets image formas.

Vilka marknadsföringsmaterial behöver mitt företag?

Ditt företag kan använda många olika kanaler och olika slag av material för marknadsföring och reklam.

Läs mer om marknadsföringsmaterial

Digital marknadsföring

Digital marknadsföring är den del av marknadsföringen som fokuserar på digitala kanaler. Vet du hur du exempelvis kan utnyttja sociala medier eller e-postmarknadsföring?

Läs mer om digital marknadsföring

Att skapa en webbplats

Webbplatsen är företagets viktigaste visitkort så det lönar sig att skapa en egen webbplats från början. Den som kan, skapar webbplatsen själv, men i annat fall lönar det sig att hitta en bra partner som både kan skapa webbplatsen och hjälpa med att bygga upp näthandeln.

Att bygga upp en webbplats

Marknadsföringens checklista

Vi gjorde upp en checklista med 13 punkter för att hjälpa dig komma i gång med marknadsföringen.

Rabatträknare

Med hjälp av en rabatträknare kan du räkna hur mycket du måste öka försäljningen för att verksamheten ska vara lika lönsam som utan rabatt.
Gå till Rabatträknare

Tips för försäljningen

Du kan sälja per telefon, genom att träffa kunder, på ditt eget kontor eller exempelvis i webben. Vi samlade några tips så att du kommer i gång och kan utveckla dig själv som försäljare.

Läs mer om försäljning

Hur fakturerar jag?

Ett företag ska ha faktureringen i skick redan innan verksamheten inleds. Vi har samlat ihop det som företagaren ska veta om faktureringen.

Läs mer om fakturering

Inte medlem än? Kom med i Företagarna.

Som medlem i Företagarna får du gratis juridisk rådgivning och värdefulla medlemsförmåner!

Bli medlem