17.1.2019 klo 17:58
Tiedote

Suomen Yrittäjissä aloittaa maahanmuuttajayrittäjäverkosto

– Maahanmuuttajayrittäjät kokevat, että yrityksen perustaminen on Suomessa suhteellisen helppoa, mutta kun firma pyörii, apua ja tukea tarvitaan lisää. Siksi Suomen Yrittäjät perusti verkoston maahanmuuttajayrittäjille, maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori Kaisu Keisala-Kaseja sanoo.

Ulkomaalaisten määrä on Suomessa kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Määrä näyttää kasvavan. Moni heistä elättää itsensä ja perheensä pienyrittäjänä. Siksi Yrittäjien hallitus päätti loppuvuodesta 2018 perustaa yrittäjäjärjestöön maahanmuuttajayrittäjien verkoston tukemaan muualta Suomeen muuttaneita yrittäjiä.

Verkoston johtoryhmään valittiin yrittäjät avoimella haulla. Hakemuksia tuli 39. Verkoston johtoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Ali Giray ja jäseniksi Selene Gama, Isabella Haas, Cyrus Jebraeil, Niia Kviatkovskaia, Poya Mohammadi, Siva Parlar, Reggie Rusan, Sumita Sahu, Pamela Spokes, Andriy Tymchenko ja Adam Zaghloul.

Asiantuntijajäseniksi verkoston johtoryhmään valittiin Helsingin Yrittäjien järjestöassistentti Asta Kouri ja Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinaattori Hanna Tarvainen.

– Tavoite on laajentaa yrittäjäjärjestön maahanmuuttajayrittäjätoimintaa eri puolille Suomea, Keisala-Kaseja sanoo.

Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien yritysten kirjo on laaja: on aivan pieniä ja hyvin suuria yrityksiä hyvin erilaisilla toimialoilla. Keisala-Kasejan kokemuksen mukaan muualta tulleiden ja Suomessa syntyneiden yrittäjien yrityksissä on eroja.

– Maahanmuuttajayrittäjät näyttävät olevan kasvuhakuisempia kuin valtaosa suomalaisyrittäjistä. Lisäksi kansainvälistä toimintaa on isommalla osalla yrityksistä.

Lisätietoja:
maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori Kaisu Keisala-Kaseja, p. 050 326 9313, kaisu.keisala-kaseja ( @ ) yrittajat.fi