Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kuvat: Lapin Materiaalipankki | Photokrafix & Alexander Kuznetsov
21.4.2022 klo 13:44
Uutinen

Tuloksellinen tarjouskilpailuun osallistuminen

Tarjouskilpailuun osallistumisen ei tarvitse olla vaivalloista. Apua saa Lapin Yrittäjien tarjoamasta maksuttomasta hankintaneuvonnasta, joka on suunnattu kaikille yrittäjille ja julkisille hankintayksiköille. Neuvontapalvelun tuottaa Ideageneraattorin yrittäjä Johanna Mikkola.

– Neuvontapalvelu on suunnattu julkisille hankintayksiköille ja julkisiin tarjouspyyntöihin tarjoamisesta kiinnostuneille pk-yrityksille, Lapin Yrittäjien hankintaneuvontapalvelun tuottaja Johanna Mikkola kertoo.

Hankintaneuvonnan tarkoitus on kannustaa yrittäjiä osallistumaan tarjouskilpailuihin ja auttaa tarjousten tekemiseen liittyvissä koukeroissa. Tutustu hankintaneuvonnan oppaisiin tästä.

– Tykkään tosi paljon etsiä toimivia esimerkkejä malliksi. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, ei hankintayksikön sen paremmin kuin yrittäjänkään, Mikkola toteaa.

Ideageneraattorin Johanna Mikkola tuottaa Lapin Yrittäjien hankintaneuvontapalvelun.

Tarjouskilpailuista sellaisia, että paikalliset pk-yritykset voivat osallistua

Usein julkiset hankinnat toistuvat hyvin samankaltaisina muutaman vuoden välein. Hankinnat voivat olla esimerkiksi koulukuljetuksia, asiantuntijapalveluja, ruokapalveluja tai kiinteistönhuollon tai ulkoalueiden hoidon koneita ja laitteita. 

Palvelulla pyritään vaikuttamaan siihen, että hankintayksiköiden avaamat hankinnat olisivat kooltaan ja ehdoiltaan sellaisia, että paikalliset pk-yritykset voisivat osallistua niihin joko yksittäin tai ryhmittyminä.

Johanna Mikkola, Ideageneraattori oy

– Yrityskouluttajataustallani koen mieluisaksi tehdä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja miettiä yhdessä heidän kanssaan tapoja, joilla kilpailutuksiin osallistuminen olisi mahdollisimman vaivatonta ja tuloksellista, Mikkola pohtii.

Lisää kohtaamisia ja avoimuutta hankintayksiköiden ja yrittäjien välille

Hankintaneuvonta on maksutonta ja luottamuksellista niin yrittäjille kuin hankintayksiköille. Käydyt keskustelut ja viestien vaihto jäävät Mikkolan ja asiakkaan välisiksi. 

Mikkola kokee, että hankintayksiköiden tapaaminen ja kontaktit ovat olleet mukavia ja rakentavia. Hän toivoo lisää kohtaamisia myös yrittäjien ja yrittäjäyhdistysten kanssa, jotta saataisiin lisää avoimuutta hankintayksiköiden ja alueen yrittäjien kesken.

Neuvontaa on mahdollista jakaa kerralla isommallekin yleisölle.  

– Kahdenkeskisen toiminnan lisäksi on mahdollista järjestää erilaisia koulutus- ja infotilaisuuksia, Mikkola kertoo.

Ota yhteyttä Lapin Yrittäjien hankintaneuvojaan

Tarvitsetko apua tarjouskilpailuun osallistumisesta tai oletko kiinnostunut järjestämään esimerkiksi infotilaisuuden hankintaneuvonnasta? Ota epäröimättä yhteyttä Ideageneraattorin Johanna Mikkolaan.