12.5.2017 klo 13:21
Uutinen

15-vuotias kesätyöntekijä veti tuhansien yleisön – haastateltavaksi nuoria kesätyöntekijöitä

Kourallinen teinejä töissä, ja yrityksen tuntee kohta 22 000 ihmistä enemmän. Kuulostaako utopialta? Ei ollenkaan! WorkPower palkkasi viime kesäksi kuusitoista 15–20-vuotiasta nuorta töihin kahdeksi viikoksi ja tavoitti heidän avullaan 22 000 ihmistä.

Yli kymmenentuhatta näyttöä videoille somessa ja nettisivuilla. Kuusituhatta kontaktoitua ihmistä kadulla Helsingissä ja kaksituhatta Tampereella, Jyväskylässä ja Porissa. Kahden viikon kesätyöntekijöiden työn tulokset olivat huikeat.

– Somenäkyvyys kolminkertaistui ja nettisivujemme kävijämäärä nousi 30 prosenttia. Ennakkoon emme osanneet ajatella, kuinka paljon 15-vuotias kesätyöntekijä voi oikeasti hyödyttää yritystä, kahden viikon aikana, WorkPowerin liiketoimintapäällikkö Jenni Pelkonen sanoo.

– Ihmisten tavoittamisen ja eurojen välinen suhde oli paljon parempi kuin vaikka mainostaululla rautatieasemalla, Pelkonen lisää.

Lisänäkyvyys on hyödyttänyt yritystä selvästi, sillä WorkPowerin välittämien työpaikkojen hakijamäärät ovat kasvaneet viime kesän jälkeen 46 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Lisäksi hakijoiden laatu on parantunut. Meille hakee entistä aktiivisempia hakijoita, niin sanottuja hyviä tyyppejä, Jenni Pelkonen kertoo.

Nuoret osaavat myydä osaamistaan, hakijamäärä tuplaantui

WorkPowerilla työskenteli kesällä 2016 kuusitoista 15–20-vuotiasta kesätyöntekijää markkinointisisseinä ja somettajina kaksi viikkoa. Kesätyöntekijät työskentelivät viisi tuntia päivässä yhdeksän euron tuntipalkalla.

Tulevan kesän somesissin kesätyöpaikkoja on hakenut peräti 1 163 henkilöä. Hakijamäärä on tuplaantunut viime kesästä.

– Erityisen ilahduttavaa oli huomata nuorten aktiivisuus. Moni kyseli paikkoja jo ennen kuin olimme ilmoittaneet niistä. Näiden hakijoiden valossa Suomen tulevaisuus näyttää varsin kivalta. Nuoret osaavat myydä itseään, sanoo WorkPowerin toimitusjohtaja Anja Pajala.

Tulevaksi kesäksi WorkPower palkkaa itselleen Vastuullinen kesäduuni 2017 –kampanjassa kymmenen somesissiä ja lisäksi välittää asiakkailleen somesissejä 650 euron palkkiolla. Somesissien tehtävänä on tehdä haastatteluvideoita ja muuta sisältöä WorkPowerin tai asiakasyrityksen somekanaviin, ja markkinoida yrityksiä kadulla.

– Hyödyntäkää teinien osaaminen. Bonuksena tulee paljon hyvää mieltä, Anja Pajala haastaa työnantajia.

”Turha murehtia ignooratuksi tulemista”

Kesän 2016 työntekijät olivat hyvin tyytyväisiä työkokemuksiinsa.

­– Kesätyö WorkPowerilla somettajana on ollut paras kaikista työkokemuksistani. Sain tehdä asioita, joista olen kiinnostunut ja joista pidän, kertoi Pipsa.

– Saimme tehdä töitä vapaasti ilman jatkuvaa valvontaa, sillä meihin luotettiin, eikä meitä kohdeltu kuin lapsia! Opin, että oma asenne on työnteon kannalta ratkaiseva asia ja ymmärsin, että on turhaa murehtia ignooratuksi tulemista, sillä siltä ei kukaan elämänsä aikana välty, sanoi Milja.

Haku WorkPowerin välittämiin kesätyöpaikkoihin jatkuu kesäkuun loppuun, https://www.workpower.fi/kesaduuni/index.php.

Tällä asenteella saat kesätyöpaikan x 5

1. Näytä innostus. Jos työkokemusta ei ole, motivaatio on kaikki kaikessa. Vaikka jännittää, kerro ja näytä, että olet tosi innostunut hakemastasi työstä. Innostuksella pärjää pitkälle myös itse töissä.

2. Osoita harrastuneisuus. Jos haet somesissin paikkaa, liitä hakemukseen linkit omiin somekanaviin, mikäli sinulla on sellaisia.

3. Ole avoin. Työ kuin työ kannattaa ja poikii hyvää tulevaisuuteen. Kaikki työ ei ole hauskaa, mutta jostain on aloitettava.

4. Ole tunnollinen. Tule haastatteluun ja töihin ajoissa. Osoita, että pidät kiinni sovitusta.

5. Valmistaudu haastatteluun. Vilkaise peiliin ja käy läpi yrityksen nettisivut ja somekanavat.

Vinkit antoivat WorkPowerin liiketoimintapäällikkö Jenni Pelkonen ja HR-assistentti Juuli Friberg.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Anja Pajala, puh. 050 406 6712, anja.pajala@workpower.fi

liiketoimintapäällikkö Jenni Pelkonen, puh. 045 129 2643, jenni.pelkonen@workpower.fi

Välitämme nuoria kesätyöntekijöitä haastateltavaksi. Haastattelupyynnöt nuorille: viestintäyrittäjä Emmi Oksanen, p. 050 358 2373, oksanen.emmi@gmail.com

Lisätiedot yrityksille WorkPowerin avulla rekrytoitavista kesätyöntekijöistä: liiketoimintapäällikkö Jenni Pelkonen, puh. 045 129 2643, jenni.pelkonen@workpower.fi