23.5.2017 klo 11:58
Uutinen

Digiyritys, Finpro-kumppanuus tietää yli 100 prosentin kasvua

Markkinoilla ei vielä ole tungosta, enemmänkin on saavutettavissa. Suomalaisyritykset ovat maailmanluokan osaajia digitoimialalla, kehuu Finpron johtaja Hanna Marttinen-Deakins.

Valtion vienninedistämisorganisaatio Finpron mukaan ohjelmassaan mukana olleet digitoimialan pk-yritykset kasvoivat liikevaihdoltaan keskimäärin 111 prosenttia vuonna 2016.

Yritysten vienti veti huikeasti: kauppa ulkomaille kasvoi yrityksissä keskimäärin 174 prosenttia.

Uusia työpaikkoja kasvuohjelmayrityksiin syntyi 768.

Luvut käyvät ilmi Finpron ohjelmayrityksille lähetetystä tuloskyselystä. Mukana ohjelmissa oli 212 yritystä, joista 155 vastasi kyselyyn.

”Vielä enemmän on saavutettavissa”

Finprolla oli neljä kasvuohjelmaa: digitaalinen kauppa, teollinen internet, älyliikenne sekä telekommunikaatio- ja tiedonsiirtoliiketoiminta.

Esimerkiksi viimeksi mainitun ohjelman yritykset kansainvälistyivät vienninedistämismatkoilla muun muassa Meksikoon, Nigeriaan, Etelä-Afrikkaan ja Keniaan, joissa kohteita olivat laajat tietoliikenneinfrastruktuurihankkeet.

Sen sijaan teollisen internetin ratkaisujen markkinat olivat Saksassa, Isossa-Britanniassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

– Suomalaisyritykset ovat maailmanluokan osaajia digitoimialalla. Viime vuoden menestys kuvaa hyvin kansainvälistymisen potentiaalia ja halua, joka suomalaisissa digiyrityksissä piilee. Paljon on jo saatu aikaiseksi, mutta uskon vilpittömästi, että vielä enemmän on saavutettavissa. Potentiaali kansainvälisesti on valtava, sanoo Finpron digitoimialan johtaja Hanna Marttinen-Deakins.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi