13.9.2023 klo 13:17
Uutinen

Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset ja Helsingin seurakunnat käynnistävät yhteistyöhankkeen, jolla tuetaan yrittäjien hyvinvointia

Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistysten ja Helsingin seurakuntien yhteistyöhanke käynnistyy syksyllä 2023. Vuoden mittaisen hankepilotin aikana Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistykset järjestävät yrittäjille muun muassa aamiaistilaisuuksia oman alueensa seurakunnan kanssa. Yhteistyöhankkeen tarkoituksena on edistää yrittäjien hyvinvointia, jaksamista ja keskinäistä verkottumista.

Helsingin Yrittäjien kuuden paikallisyhdistyksen ja seurakuntien uudessa yhteistyöhankkeessa järjestetään verkostoitumistilaisuuksia seurakuntien tiloissa eri puolilla Helsinkiä. Tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille osallistujille.

Ensimmäinen yhteinen tilaisuus pidetään 3.10. Herttoniemen seurakuntasalissa. Tilaisuuden järjestävät Itä-Helsingin Yrittäjät ja Herttoniemen seurakunta. Aamiaistilaisuudessa nautitaan aamupalaa, kuullaan alustus yrittäjän jaksamisesta ja keskustellaan teemasta.

– Yrittäjät ja etenkin yksinyrittäjät kaipaavat yhteisöä, jossa vaihtaa ajatuksia ja saada vertaistukea. Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat tärkeitä yrittäjille, joilla ei ole samanlaista työyhteisöä ympärillään kuin palkansaajilla. Yrittäjien ja seurakuntien hankepilotti vastaa tähän tarpeeseen ja pyrkii tarjoamaan yrittäjille mahdollisuuden kollegoiden kohtaamiseen ja omasta jaksamisesta huolehtimiseen, sanoo Lounais-Helsingin Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kankaanpää.

Yhteistyöhankkeen idea syntyi Lauttasaaren seurakunnan ja Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n tiiviin ja onnistuneen yhteistyön siivittämänä.

– Paikallisyhdistyksemme on tehnyt vuosia aktiivisesti yhteistyötä Lauttasaaren seurakunnan kanssa. Olemme järjestäneet yhdessä aamiaistilaisuuksia, erilaisia hyvinvointihetkiä, tarjonneet yritysmentorointia ja matalan kynnyksen keskusteluapua. Yhteistyö seurakunnan kanssa on ollut molemmin puolin palkitsevaa ja olemme saaneet siitä yrittäjiltä runsaasti kiitosta, kertoo Kankaanpää.

Toimivasta yhteistyöstä lähtenyt ajatus laajentaa toimintamallia kaikkiin Helsingin alueen paikallisyhdistyksiin ja seurakuntiin sai vahvan kannatuksen Helsingin Yrittäjien paikallisyhdistyksiltä ja Helsingin seurakuntayhtymän sekä seurakuntien johdolta. Yhteistyöhanke jatkuu vuoden 2024 kesään, minkä jälkeen yhteistyötä jatketaan saatujen kokemusten pohjalta.

Yhteiset aamiaistapahtumat julkaistaan Helsingin Yrittäjien verkkosivujen tapahtumakalenterissa. Syksyn ensimmäinen aamiaistilaisuus järjestetään 3.10. klo 9.00–11.00 Kulosaaressa Herttoniemen seurakuntasalissa.

Lisätietoja:
Tiina Oksala

Tiina Oksala

Toimitusjohtaja
Helsingin Yrittäjät
Kirsi Kankaanpää_kuva Niina Stolt

Kirsi Kankaanpää

Puheenjohtaja I Lounais-Helsingin Yrittäjät
Energiaa Arkeen Oy