10.1.2018 klo 20:02
Uutinen

Honkajoen Yrittäjät ponnisti ykköseksi

Suomen Yrittäjien paikallisyhdistys toimii lähes jokaisessa Suomen kunnassa, ja kaikkiaan verkostossa on liki 400 paikallisyhdistystä. Satakunnan Yrittäjiin näistä kuuluu 24 yhdistystä, joissa toimii 300 aktiivista luottamushenkilöyrittäjää. Yrittäjät tekevät tehokasta yhteistyötä kuntien kanssa: oman paikkakunnan ja lähialueen menestys voi perustua vain alueen kannattavaan yritystoimintaan.

Paikallisten yrittäjäyhdistysten asiantuntevat luottamushenkilöt tekevät aktiivisesti yhteistyötä kunnan viranhaltija- ja luottamusjohdon kanssa. Yhteisesti on perustettu elinkeinotiimejä, joissa edistetään mm. kuntien kaava- ja infrastruktuuriasioita, hankintapalveluiden toimivuutta ja yhteistyötä yrityspalveluiden kanssa. Elinkeinotiimi suunnittelee elinvoimaohjelman, seuraa yritysvaikutusten arviointia ja valmistautuu maakuntauudistukseen.

Paikallisyhdistysten tavoitteena on parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja sitä kautta kohentaa kunnan elinvoimaisuutta. Näin luodaan kuntaan myös uusia työpaikkoja ja kehitetään palveluja. Yrittäjät nostavat paikalliseen julkiseen keskusteluun asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman huomiota.

Kuntayhteistyön kehittyminen avainasemassa

Satakunnan Yrittäjät arvioi vuosittain paikallisyhdistystensä toiminnallista laatua. Arvioinnissa tarkastellaan yhdistyksen ja kunnan yhteistyötä, jäsenpalveluiden ja tapahtumien laadukkuutta sekä järjestöosaamista ja hallituksen työskentelyä.

Kisassa on neljä sarjaa: yhdistykset alle 100 jäsentä, 100 – 199 jäsentä, 200 – 500 jäsentä ja yli 500 jäsentä. Kunkin sarjan voittaja lähetetään Suomen Yrittäjien arviointiin, ja parhaat yhdistykset kustakin sarjasta palkitaan valtakunnallisesti. Satakunnan omista sarjavoittajista palkitaan yksi Satakunnan Vuoden paikallisyhdistyksenä.

Tänä vuonna Vuoden 2017 paikallisyhdistykseksi Satakunnassa valittiin Honkajoen Yrittäjät (alle 100 jäsentä). Valintaan vaikuttivat mm. seuraavat asiat:
– yhteistyö kunnan viranhaltijoiden kanssa on kehittynyt voimakkaasti ja kuntaan on perustettu elinkeinotiimi
– yrittäjävaltuutettujen määrä on yksi korkeimmista
– yhdistys toimii suunnitelmallisesti ja toiminta on kokonaisuudessaan kehittynyt voimakkaasti, mm. hyvin hoidettu jäsenhuolto on saanut aikaan positiivisen jäsenkehityksen
– talkoohengellä on yhteistyössä mm. parannettu keskusta-alueen parkkipaikkoja
– vahva seudullinen yhteistyö muiden paikallisyhdistysten kanssa.

Kunniamaininnat ansiokkaasta työstä yrittäjyyden edistämiseksi saivat: Nakkilan Yrittäjät (100 – 199 jäsentä), Ulvilan Yrittäjät (200 – 500 jäsentä) ja Porin Yrittäjät (yli 500 jäsentä).

Valtakunnallinen paikallisyhdistyskisa ratkeaa helmikuun alussa puheenjohtajapäivillä Helsingissä. Nakkilan Yrittäjät ja Porin Yrittäjät ovat kisaamassa omien kokoluokkiensa sarjoissa viiden finalistin joukossa. Ulvilan Yrittäjät kilpailee Vuoden vaikuttaja -sarjassa. Tiedote

Lisätiedot: Markku Kivinen, 050 377 8006, markku.kivinen@yrittajat.fi

Satakunnan Yrittäjät on yli 4 500 jäsenellään maakunnan suurin elinkeinoelämän etujärjestö. Jäsenyritysten työllistävä vaikutus Satakunnassa on noin 24 000 henkilöä. Jäsenistöstä puolet on yksinyrittäjiä ja puolet työnantajayrittäjiä. Yhdistys muodostuu 24 paikallisyhdistyksestä, joissa toimii 300 aktiivista luottamushenkilöä.