6.3.2017 klo 12:41
Uutinen

Iisalmen kaupungilta kesätyötukea

Iisalmen kaupunki tiedottaa: Yrittäjälle maksettavan kesätyötuen maksimimäärää on nostettu viime vuodesta sadalla eurolla per nuori. Tukea voit hakea nyt myös sähköisesti.

KESÄTYÖTUKEA IISALMEN KAUPUNGIN TYÖLLISYYSPALVELUISTA

Kesätyönhakijat alkavat olla pikkuhiljaa liikenteessä. Iisalmen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta on varattuna taloudellista tukea kesälle 2017 yhteensä 290 iisalmelaisen nuoren kesätyöllistämisen tukemiseen.

Tukeen oikeutettuja nuoria ovat:

  • peruskoulunsa päättävät tai
  • muut iisalmelaiset vuosina 1992 – 2001 syntyneet nuoret
  1. nuoren tulee olla ollut kirjoilla Iisalmessa 31.12.2016
  2. nuori voi olla esim. opiskelija, vastavalmistunut, työtön työnhakija – tänä vuonna ei siis tuijoteta nuoren statukseen, vaan ratkaisevaa on, että hän on syntynyt vuosina 1992 – 2001

Tukeen oikeutettu työnantaja palkkaa nuoren työehtosopimuksen mukaiseen työsuhteeseen. Tukeen oikeuttavan työn tulee tapahtua koulujen kesäloman aikana. Kun kesätyötekijä ei ole opiskelija, voidaan tukea myöntää 1.5.-30.9.2017 välille ajoittuvaan työhön.

Tuki on suuruudeltaan 20 €/päivä ja sitä voi saada enintään 20 työpäivälle, eli yhdestä nuoresta jopa 400 €. Työjakso voi luonnollisesti olla pidempikin, yksi nuori voi olla kesän aikana yhdessä tuetussa kesätyössä. Työnantajalla voi puolestaan olla useampi nuori tuen avulla töissä, vaikka samanaikaisesti.

Tänä vuonna kesätyötuen hakeminen onnistuu paperilomakkeen lisäksi helposti myös sähköisesti täällä. Sähköisessä versiossa voi näppärästi hakea samalla lomakkeella tukea vaikka yhtä aikaa useammalle nuorelle.

Jos haluat, että ohjaan nuoria kysymään teiltä kesätöitä, niin olethan yhteydessä. Voin markkinoida puolestasi juuri teidän avoimia kesätyömahdollisuuksia nuorille. Iisalmen kaupungin kesätyötukeen liittyvissä kysymyksissä, hakemusten teossa sekä ihan kaikissa kesätöihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä, vastaan mielelläni.

Lisätietoja täältä. Sivun alareunasta asiointilomakkeet kohdasta löytyy lisää tietoa kesätyötuesta pähkinänkuoressa ja paperisen tulostettavan kesätyötukihakemuksen.

Tukien hakeminen on jo mahdollista!

Kesätyöterveisin

Minna Pappi