12.10.2020 klo 14:08
Uutinen

Janne Vuorinen ehdolla Suomen Yrittäjien valtuuston varapuheenjohtajaksi

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsee lauantaina 17.10. Jyväskylässä järjestölle uuden puheenjohtajan, varapuheenjohtajat sekä valtuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pirkanmaalta on ehdolla aluejärjestön puheenjohtaja Janne Vuorinen, joka pyrkii valtuuston varapuheenjohtajaksi.

Suomen Yrittäjien hallinto muuttuu tästä liitokokouksesta lähtien. Entinen noin 40-henkinen hallitus supistuu runsaaseen kymmeneen. Supistuva hallitus korvaa nykyisen työvaliokunnan. Uutena aloittaa valtuusto, jonka on tarkoitus kokoontua kaksi kertaa vuodessa.

Pirkanmaalla oma ehdokas valtuuston varapuheenjohtajaksi

Uuden valtuuston johtoon on käytettävissä järjestön puheenjohtajuuden nyt jättävä Jyrki Mäkynen. Muita ehdokkaita ei ole ilmoittautunut.

Sen sijaan valtuuston varapuheenjohtajan paikasta käydään kisa. Ehdolla ovat Cleanmarin-siivousyrityksen Mari Laaksonen Helsingistä, konseptointia, tapahtumatuotantoa ja markkinointia tarjoavan Koolle-yrityksen Stina Siikonen Varsinais-Suomesta ja MP-Kuljetuksen Janne Vuorinen Pirkanmaalta.

Jannella on vuosien kokemus yrittäjäjärjestön luottamustehtävistä. Jannen kädenjälki näkyy vahvasti Pirkanmaan Yrittäjien toiminnan kehittämisessä ja hän on ollut alusta asti valmistelemassa myös Suomen Yrittäjien hallintouudistusta.

– Uusi hallintomalli antaa hyvän pohjan yhteisen järjestömme kehittämiseen ja nyt ensimmäistä valtuustoa valittaessa tuo työ pääsee toden teolla käyntiin. Minulle on tärkeää, että jäsenistömme ja koko järjestökentän ääni kuuluu nykyistä paremmin päätöksenteossa ja oma vahvuuteni kumpuaakin juuri jäsen- ja järjestölähtöisessä ajattelutavassani, Janne Vuorinen sanoo.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja vaihtuu

Suomen Yrittäjien nykyisellä puheenjohtajalla, eteläpohjalaisella Jyrki Mäkysellä tulevat täyteen maksimikaudet (kolme kaksivuotiskautta) yrittäjäjärjestön johdossa. Puheenjohtajan paikkaa tavoittelevat kaikki kolme nykyistä varapuheenjohtajaa: Antti Rantalainen, 60, Uudeltamaalta, Nina Rasola, 48, Etelä-Savosta ja Petri Salminen, 39, Keski-Suomesta.

Varapuheenjohtajavaaliin ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Kiskon laki -lakitoimiston Jyrki Hakkarainen Varsinais-Suomesta, työelämävalmennuksia ja -koulutuksia tarjoavan Länsivalmennus Oy:n Jukka Hurrila Satakunnasta ja Idanne-vaateyritystä sekä yritystoimintaa metalliteollisuuden ja pääomasijoituksen parissa harjoittava Anne Niemi Etelä-Pohjanmaalta. He ovat kaikki Suomen Yrittäjien hallituksen jäseniä.

Ehdokkaisiin voi tutustua täällä >