25.1.2017 klo 13:23
Uutinen

Kesäduunaa 2017 -kampanja polkaistiin käyntiin Varsinais-Suomessa

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kesäduunaa-kampanjan tavoitteena on jälleen työllistää kesällä 2017 mahdollisimman suuri joukko 15-18-vuotiaita nuoria Varsinais-Suomen alueen yrityksiin. Näin tuetaan nuorten mahdollisuuksia saada työkokemusta ja oppia työelämän perusteita. Yritykset saavat kesäsijaisia ja mahdollisesti tulevaisuudessa hyviä työntekijöitä.

Kesäduunaa-kampanja haastaa varsinaissuomalaiset yrittäjät konkreettiseen toimintaan nuorten hyväksi. Vuonna 2016 Varsinais-Suomen liiton, Turun ammattikorkeakoulun, Varsinais-Suomen Yrittäjien ja Salon yrittäjien Kesäduunaa 2016 -kampanja oli menestys. Tuloksena oli runsaat 200 kesätyöpaikkaa ja paljon tyytyväisiä nuoria sekä työnantajia.

Kesäduunaa-toimintaa on tämän pohjalta uudistettu ja suunta on kohti kesää 2017. Koko Varsinais-Suomen maakuntaa koskevassa yhteiskampanjassa vuonna 2017 ovat mukana Turun ammattikorkeakoulu, Turun kaupunki, Salon Yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Varsinais-Suomen liitto sekä useat muut yhteistyökumppanit.

Haaste on akuutti. Kesäkuun 2016 lopussa Varsinais-Suomessa oli 7 688 16-29 -vuotiasta työtöntä. Näistä 1924 eli joka neljännellä ei ollut perusasteen jälkeistä koulutusta. Kesätyö on monelle nuorelle keskeinen tapa avata ovia myöhempään työllistymiseen. Kun nuorena on saanut kesätyökokemusta, on myöhemmin työn hakeminen ja työpaikan saaminen merkittävästi helpompaa.

Yrittäjä, tee merkittävä teko ja palkkaa nuori kesällä 2017!

Kesäduunaa-kampanjan ensisijaisena tavoitteena on löytää yrityksiä Varsinais-Suomesta, jotka olisivat halukkaita tarjoamaan kesätyömahdollisuuksia nuorille. Tavoitteena on, että nuori saisi työskennellä yrityksessä vähintään kahden viikon pituisen jakson. Kampanjassa panostetaan erityisesti suoriin kontakteihin niin yrittäjäyhdistyksiin kuin yrityksiin. Muun muassa Turku AMK:n, Turun ammatti-instituutin ja Novidan opiskelijat kontaktoivat alueen yrityksiä puhelimitse kevään aikana. Myös yksityishenkilö voi työllistää, jos asianmukaiset ehdot ja työnantajamaksut toteutuvat.

Kevään aikana mukaan ilmoittautuvien yritysten ja nuorten yhteystiedot kerätään sähköiseen rekisteriin ja tavoitteena on löytää toisilleen soveltuvat kesätyöpaikat ja tekijät. Mukaan ilmoittautuneelle nuorelle lähetetään yhteystiedot lähialueen kesätyöpaikkoja tarjoavasta yrityksestä ja työtehtävästä. Tämän jälkeen nuori ottaa itse yhteyttä yritykseen ja osapuolet sopivat jatkosta. Nuoren oma aktiivisuus siis ratkaisee.

Yritykset voivat ilmoittautua myös vaikkapa heti mukaan Kesäduunaa-kampanjan nettisivuilta (www.kesaduunaa.fi) löytyvän linkin kautta. Yrittäjiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti kevään aikana ja kaikki rekrytoinnit pyritään saamaan päätökseen toukokuun loppuun mennessä. Kerättäviä tietoja hyödynnetään vain tarjolla olevien kesätyöpaikkojen ja työtä hakevien nuorten saattamisessa yhteen. Kampanjan kautta pyritään myös tukemaan yrittäjiä työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä (mm. työsopimukset, työsopimusehdot, palkkaus, jne.).

Yrittäjä, voit ilmoittaa yrityksesi mukaan kampanjaan täältä löytyvällä lomakkeella >>

Lisätietoja kampanjasta: www.kesaduunaa.fi >>