19.4.2017 klo 18:10
Uutinen

Kevytyrittäjille uusi laskutuspalvelu – OP-ryhmä tuo oman välineen helpottamaan yrittäjyyttä

Kotimainen pankkijätti OP pyrkii madaltamaan yrittäjäksi ryhtymistä tuomalla markkinoille laskutusosuuskunta-tyyppisen palvelun alle 30 000 euroa vuodessa tienaaville.

Finanssialan toimija OP-ryhmä on käynnistänyt kevytyrittäjän laskutuspalvelun, jolla laskutus ja veronmaksu hoituvat digitaalisesti.

Palvelu hyödyttää eniten yrittäjiä, joiden laskutus on alle 30 000 euroa vuodessa.

Käteen enemmän rahaa kuin palkansaajana

OP Kevytyrittäjä -niminen laskutuspalvelu perustaa yritykselle y-tunnuksen, tarjoaa laskutusalustan ja hoitaa kirjanpidon asiakkaan puolesta.

Palvelussa asiakas voi kirjata ostoja ja lähettää laskuja, jotka menevät suoraan palvelun kirjanpitoon.

OP lupaa, että OP Kevytyrittäjä -pilotilla yrittäjälle jää laskuttamastaan työstä enemmän rahaa käteen kuin palkansaajana laskuttaessa.

– Monen sivutoimisen tai aloittelevan yrittäjän kannattaisi taloudellisista syistä laskuttaa asiakkaitaan nimenomaan yrityksen kautta. Haluamme tarjota tähän täysin digitaalisen ja mahdollisimman vaivattoman kanavan, sanoo OP:n liiketoimintojen kehittämisestä vastaava päällikkö Kristian Luoma.

Palvelumaksu on viisi prosenttia

Palvelu vähentää laskusta viiden prosentin palvelumaksun, laskun arvonlisäverot sekä käyttäjän veroprosentin mukaiset ennakkoverot. Kun käyttäjän työtulo ylittää lakisääteisen rajan, 7 645 euroa, palvelu hoitaa yrittäjän puolesta myös yrittäjän eläkevakuutuksen.

Palvelu tilittää ennakkoverot ja arvonlisäverot Verohallinnolle automaattisesti. Loput rahat siirretään käyttäjän tilille.

Alle 10 000 euroa vuodessa laskuttava yrittäjä ei ole arvonlisäverovelvollinen, mutta voi hakeutua vapaaehtoisesti arvonlisäverovelvollisen rekisteriin. Tuolloinkin arvonlisäveron voi pitää laskutuksen jäädessä alle 10 000 euroon. 10 000–30 000 euroa vuodessa laskuttava yrittäjä on oikeutettu arvonlisäveron alarajahuojennukseen.

Laskutuspalveluita löytyy markkinoilta

Muita laskutusosuuskuntia ovat muun muassa eezy.fi ja ukko.fi.

Periaatteessa laskutusosuuskunta hoitaa laskutuksen asiakkaidensa puolesta ja auttaa näin ihmisiä työllistymään yrittäjämäisesti alallaan ilman omaa juridista yhtiötä. Laskutusosuuskuntien avulla yksityishenkilö voi laskuttaa työsuorituksensa ilman yritystä.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi

Kevytyrittäjä, liity Yrittäjien jäseneksi!