1.6.2017 klo 17:19
Uutinen

Kirkkonummen Yrittäjät ry uutissivu toukokuu 2017 (Kirkkonummen Sanomat)

Puheenjohtajan Palsta

Y-VOIMAA VALTUUSTOON!

Jännittävä vaali-ilta 9.4.2017 huipentui vasta n. klo 23, kun kuntamme suurimman äänestysalueen Masalan seudun laskenta lopulta valmistui ja läpimenijöiden lista keikahti paikoilleen. Laskenta sisälsi myös sangen merkittävän laskuvirheen.. allekirjoittanut puheenjohtaja nappasi vasta tarkistuslaskennassa 34 lisä-ääntä – nousten suoraan neljänneksi eniten Kokoomuksesta ääniä saaneeksi. Kiitos teille kaikille jotka äänestitte Yrittäjiä valtuustoon! Kirkkonummen Yrittäjien hallituksesta valtuustossa vaikuttavat seuraavalla kaudella Kati Kettunen ja Katarina Penkert. Kirkkonummen äänikuninkuuden vei myös Yrittäjä ja kansanedustaja Anders Adlercreutz huikealla 1775:llä äänellä. Muutaman viikon päästä tiedämme, kenen käsiin luotetaan kunnassamme tärkeät puheenjohtajuudet ja miten hallituksemme uudistuu. Kansa äänesti muutosta valtuustoon lähes 50 % edestä – nyt meidän todella on muututtava ja vastattava uudistustarpeisiin.

Valtuustoihin valittiin Suomessa yli 2 000 yrittäjää. Yrittäjien osuus kaikista valtuutetuista on lähes 23 prosenttia. Tämä on erinomainen tulos ja antaa hyvät lähtökohdat kuntien elinvoimapolitiikan kehittämiselle.

Rahalla ja näyttävällä mainonnalla on täällä yhä etuajomahdollisuus. Myös puolueiden kohdalla oli tänä vuonna merkittäviä eroja onnistumisessa kampanjoinnin suhteen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – vanha viisaus piti paikkansa. Tuntuu, että monella kuntalaisella on myös faktatietoa liian vähän. Pidänkin laaja-alaisen kuntamme viestintää ja avointa tiedonkulkua yhtenä merkittävimpänä haasteena kuntamme kehityksen kannalta.

Haastankin jokaisen valtuutetun lisäämään omien intressi- ja vahvuusalueidensa viestintää ja tiedonkulun parantamista äänestäjiä ja kuntalaisia kohtaan omien kanavoidensa kautta. On reilua näkyä ja kuulua myös valtuustokauden aikana, eikä vain vaalien aikaan..

ENERGIAA ELINVOIMAAN – TÄRKEIN TOIMINTAYMPÄRISTÖ KUNTOON

Raskas sosiaali- ja terveydenhuolto siirtyy pois kuntien järjestämisvastuulta. Tämä vapauttaa kunnat ja ennen kaikkea kunnissa olevat henkiset voimavarat luomaan uutta. Kunnan luottamushenkilöt ja virkamiehet voivat panostaa (ja heidän tulee panostaa!) asioihin, joihin he voivat omilla päätöksillään oikeasti ja suoraan vaikuttaa. Kunta on tulevaisuudessakin yrittäjän läheinen yhteistyökumppani ja yritykset ovat kuntalaisia. Kunnan tärkein tulolähde on tuloverosta maksettava kunnallisvero. Kunnalla on siis motivaatio vaikuttaa siihen, että kuntalaisilla on työtä. Tämä on vahvin mahdollinen syy panostaa elinkeinopolitiikkaan. Uuden kuntalain mukaan kunnan tehtävänä on edistää alueensa elinvoimaa, joten nyt jos koskaan – tätä osa-aluetta ei voi enää jättää pöytälaatikkostrategiaksi.

ELINKEINOPOLITIIKKA ON KUNNAN ELINVOIMAN KULMAKIVI JA YRITTÄJYYS SEN TEKIJÄ

Uuden kuntalain astuttua voimaan kaikissa kunnissa tehdään kuntastrategia. Se tarjoaa hyvän tilaisuuden tarkastella kunnan painopisteitä, joilla elinvoimaisuutta vahvistetaan. Mitkä ovat kunnan mahdollisuudet elinkeinopolitiikassa? Jokaisen kunnan tulisi tunnistaa ja määritellä oman elinkeinopolitiikkansa vahvuudet, sillä kaikkea mahdollista ei kannata eikä voi tavoitella. Parempi erikoistua ja kävellä edellä joillain sektoreilla, kun laahata perässä kaikilla osa-alueilla.

Kunnan elinkeinopoliittisena tavoitteena tulisi sitouttaa yrittäjät ja yritykset kuntaan, pitää heistä huolta ja kannustaa kasvuun. Kunnan pitää varmistaa, että yrityksille on tarjolla yrityspalveluita koko yrityksen elinkaarelle. Olemme Yrittäjäjärjestönä kaikin tavoin mukana vahvana kumppanina oman verkostomme kautta sekä tiiviissä yhteistyössä YritysKirkkonummen ja YritysEspoon kanssa.

ROHKEUTTA UUDISTUA

Meidän tulee myös miettiä viestintää ja markkinointia hyvinkin syvällisesti. Emme halua jäädä maakuntauudistusten jaloissa roikkuvaksi kasvottomaksi kehyskunnaksi, jonka asioita suuret kunnat vievät ja meille jää vain vikinä – ellei sytytetä omaa vahvaa kipinää. Kirkkonummelaiset –palstalla facebookissa nousi jo esiin hyvää keskustelua kuntamme houkuttelevaisuustekijöistä. Merellinen majakka kuntamme “käyntikorttina” (majakka, jota 99% kuntamme asukkaista ei edes näe) voisi vaihtua vaikka “Suomen suurin Golf-kunta” -sloganiksi. Oletko ajatellut, miten valtava määrä tasokkaita ja kauniita golf-kenttiä meillä on huippuravintoloineen ja palveluineen muutaman kymmenen kilometrin säteellä kunnasta?

Olisi mahtavaa olla tunnettu ja tiedetty valtakunnallisesti jostain – mieluiten toki korkeasta koulutuksen tasosta, työpaikkaomavaraisuudesta ja erittäin ketterästä asiakaspalvelusta. Uudella valtuustolla ja kunnanhallituksella on runsaasti avaimia kädessään – nyt tarvitaan kirkkaat yhteiset päämäärät, jotta saadaan tehokas hallitus- ja valtuustokausi parhaimmilleen. Priorisointia on tehtävä rankasti, vaatimustasoa on nostettava monella osa-alueella ja ennen kaikkea toimenpiteitä tulee nopeuttaa. Kuntalaisten hyvinvointi- ja terveyskysymykset ovat kuitenkin niitä kriittisimpiä. Mm. homekoulujen kohdalla haluamme palstatilaa valtakunnan uutisissa ainoastaan onnistuneiden, rohkeiden ja ripeiden ratkaisujen ansioista.

OULU KUTSUU

Suomen Yrittäjien 25. Kunnallisjohdon seminaari järjestetään 7.—8.6.2017 Oulussa. Huippuseminaari kokoaa yhteen noin 900 kunnanjohtajaa, elinkeinojohtajaa, hallituksen ja valtuuston puheenjohtajaa, yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajaa sekä kunta-alan asiantuntijoita yrityksistä, järjestöistä, maakunnista ja valtionhallinnosta. Suuntaamme Ouluun yhdessä kunnanjohtajamme Tarmo Aarnion ja kunnan kehitysjohtaja Risto Nikunlaakson kanssa. Puhuttavaa riittää ja kotiintuomisina Kirkkonummelle varmasti monta hyvää casea ja ajatusta!

YRITTÄJÄ, käy vastaamassa tärkeään paikalliseen elinkeinoelämäämme liittyvään kyselyymme: https://fi.surveymonkey.com/r/Kirkkonummi – KIITOS!

LUOTTAVAISIN MIELIN KOHTI KESÄÄ JA UUTTA AIKAKAUTTA KUNNASSAMME!

KATARINA PENKERT

PUHEENJOHTAJA

Kirkkonummen Yrittäjät

Kunnanvaltuutettu (KOK.)

Varapuheenjohtaja

Uudenmaan Yrittäjät

www.facebook.com/katarinapenkert

Y-Poreet kutsuvat

KESÄKAUDEN RENTOUTTAVA JA VIRKISTÄVÄ AVAUS PE 9.6 LÅNGVIKISSA KLO 18 kaikille jäsenyrityksille!

Hinta vain 20e/hlö, sis. kylpylän pääsymaksun, pyyhkeen, kylpytakin sekä

BBQ-hampurilaisen ja maalaisranskalaiset.

Ilmoittautumiset: kirkkonummen@yrittajat.fi

P.S. Kysy yhteiskuljetuksesta Kirkkonummen keskustan ja Långvikin välillä!

Tunnelmia Kuvia & Kuohuvaa – illasta

Yrittäjät kokoontuivat valokuvausstudioksi muuntuneen Carpentumin tiloihin. Kuohujuoman ja pienen iltapalan ohessa ammattimeikkaajat ja -kampaajat laittoivat osallistujat kuvauskuntoon.

Ammattikuvaaja otti tämän jälkeen kaikista osallistujista edustavat profiilikuvat. Iloinen puheensorina täytti tilan ja näin vaalien ollessa lähellä keskusteltiin vilkkaasti siitä minkälaisena yrittäjät kokevat Kirkkonummen paikkana yrittää.

Tunnelmia SoMe-koulutuksesta

Ilahduttavan moni kirkkonummelainen yrittäjä kokoontui 20.4 kunnantalolle SoMe III koulutukseen.

Tällä kertaa kyseessä oli jatkoa kahden edellisen vuoden koulutukselle ja kaivauduimme syvemmälle Facebookin ja Instagramin hyödyntämiseen yritysmarkkinoinnissa.

Kehittynyt mainonta, kuten mukautetut kohderyhmät, Facebook-pikseli, Instagram-mainonta ja uudet mainosmuodot herättivät keskustelua ja kirvoittivat useammankin yrittäjän kokeilemaan uusia mainostustapoja.

Uudenmaan Yrittäjät valitsi Vuoden Yksinyrittäjän

Tunnustuksella nostetaan esiin tärkeä ja iso osa yrittäjäjärjestön jäsenistä, yksinyrittäjät. Vuoden Yksinyrittäjä 2017 on mäntsäläläinen Seppo Huovila.

Tunnustuksella nostetaan esiin tärkeä ja iso osa yrittäjäjärjestön jäsenistä, yksinyrittäjät. Vuoden Yksinyrittäjä 2017 on mäntsäläläinen Seppo Huovila. Huovila konsultoi ja valmentaa eri alojen yrityksiä Plusmore Oy -yrityksensä kautta.

Huovila on perustanut valmennusalan yrityksensä Plusmore Oy:n vuonna 1995. Valmennusmenetelmät perustuvat kokemukselliseen ja yhteistoiminnalliseen oppimiseen. Yrityksessä keskitytään valmentamaan asiakaskohtaamisten hallintaa ja käyttäytymistyylien hyödyntämistä, jotka ovat tämän päivän kaupankäynnin asiakaskontaktien avainasioita.

Huovilalla ei ole vakituista työntekijää. Hänen rinnalla työskentelee verkostoyrittäjinä neljä konsulttia ja yhdessä he muodostavat ammattitaitoisen tiimin.

Uudet jäsenet

Work & Play

Atk-laitteisto- ja ohjelmistokonsultointi

Jodatu Oy

Urheilualan tukkukauppa

Suomen 40+ blogit Oy

Muu mainospalvelu

Jeevy

Sihteeri- ja muu toimistopalvelu

Hanne Aaltola Tmi

Vaatteiden yleisvähittäiskauppa

Tervetuloa mukaan uudet jäsenyritykset! Käytä vaikutusmahdollisuuksiasi paikallisyhdistyksessäsi ja ota kaikki hyöty irti Suomen Yrittäjien huippuhyvistä jäseneduista. Toivomme kaikille yrittäjille menestykseen johtavia hyviä päätöksiä ja valintoja. Toivottavasti tapaamme sinut pian!

www.facebook.com/Kirkkonummen.yrittajat

Löydät meidät nyt myös Instagramista @kirkkonummenyrittajat