13.3.2017 klo 09:56
Uutinen

KL: Verottaja lähettänyt turhia karhukirjeitä yrityksille

Yrittäjät ovat Kauppalehden mukaan saaneet syyttä verottajalta karhukirjeitä puuttuvista palkkojen ja osinkojen vuosi-ilmoituksista. Vika onkin ollut verottajan päässä, siellä tietojen skannaus on laahannut.

Tilintarkastuksia ja veroneuvontaa tarjoavan DFK:n tilintarkastaja Tom Lindblom ihmettelee Kauppalehdessä verottajan ”hukkaamia” ilmoituksia.

– On vaikuttanut siltä, että verottaja olisi hukannut palkkojen ja osinkojen vuosi-ilmoituksia vuodelta 2016, Lindblom kertoo.

Verottajan vastausten perusteella vuosi-ilmoitukset eivät ole hukassa, vaan niiden skannaus on jonkin verran laahannut.

Lindblom kertoo, että verottaja on lähettänyt yrittäjille sanktioista varottavia karhukirjeitä. Kirjeen saaneet yrittäjät ovat soittaneet närkästyneinä kirjanpitäjälle, joka sitten setvi asiaa.

– Verottajan palveluhan on tässä ihan hyvää. Kun vihdoin saa oikean ihmisen puhelimeen, kuuluu vastaus: joo, meillä on ongelmia optisessa luvussa, mutta kyllä sen pitäisi olla ok, Lindblom kertoo Kauppalehdessä.

Yrittäjän ja kirjanpitäjän aikaa selvittämiseen menee helposti tunti molemmilta. Lindblomin mukaan ”kyse on kuitenkin verottajan työstä, jonka se on ulkoistanut yrittäjille ja tilitoimistoille.

toimitus@yrittajat.fi