30.8.2021 klo 11:28
Uutinen

Kustannustuen neljännen kierroksen haku on käynnissä – Viides hakukierros on suppeampi ja kohdennettu

Neljäs kierros on tällä tietoa viimeinen mahdollisuus hakea tukia koronakriisin vaikutuksiin kaikilla toimialoilla. Viides hakukierros on kohdennettu ja tarkoitettu vain tietyille toimialoille.

Kustannustuen neljännen kierroksen haku on käynnissä. Neljäs hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia ajanjaksolla 1.3.–31.5. Verrokkina on vastaava ajankohta vuonna 2019.

Neljäs tukikierros on tällä tietoa viimeinen mahdollisuus hakea kustannustukea kaikilla toimialoilla. Hakuaika päättyy 30. syyskuuta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi 1. syyskuuta, että valmisteilla on viides hakukierros, joka on suppeampi ja kohdennettu tukikierros vain tietyille toimialoille.

Sulkemiskorvauksen haku päättyi alle 50 henkilön yrityksille tiistaina 31. elokuuta.

Tuen vähimmäismäärä on 2000 euroa ja maksimi miljoona euroa. Sitä voivat hakea myös yksinyrittäjät.

Suomen Yrittäjät on ollut pettynyt siihen, että kustannustuen ehdot eivät ole muuttuneet kolmannesta kierroksesta. Kustannustuki on edelleen toimivampi mikroyrityksiä suuremmille yrityksille. Järjestö on myös ajanut kulujen korvaustason nostamista nykyisestä 70 prosentista 85 prosenttiin.

Lue lisää Kustannustuen neljäs kierros käynnistyy pian – Näin se eroaa edellisestä: ”Mikroyrityksiä sorsitaan”

Hyväksytty 82 prosenttia hakemuksista

Kustannustukea sekä sulkemiskorvausta voi saada, vaikka olisi hakenut ja saanut tukia jo edellisillä kierroksilla. Myönnetystä kustannustuesta vähennetään samoihin kustannuksiin kohdistuvat vakuutuskorvaukset sekä Valtiokonttorin myöntämä sulkemiskorvaus ja tapahtumatakuu.

Lue lisää Kustannustuen hakemisesta Valtiokonttorin sivuilta.

Tähän mennessä kustannustukihakemuksia neljännellä kierroksella on tullut 6 480. Päätöksen on saanut 3418 yritystä, joista hyväksytyn päätöksen on saanut 2 804 yritystä eli 82 prosenttia hakeneista. Yhteensä tukea on jaettu 33 044 070 euroa.

Valtiokonttori lupaa päätöksen tällä hetkellä 1–30 päivässä.

Toimitus

toimitus (at) Yrittajat.fi

Edit. 1.9. klo 9.30: Lisätty elinkeinoministerin lausunto viidennestä, kohdennetusta tukikierroksesta.

Muita kiinnostavia aiheita