22.2.2017 klo 13:43
Uutinen

Lappi tuo kuninkaallisille, maailmantähdille ja muille rallikoululaisille talviset harjoitusmahdollisuudet

Ralliautoilun maailmanmestari Marcus Grönholm avaa Kittilään maaliskuussa oman rallikoulun, uutisoi Kauppalehti.

Uusi rallikoulu on keskittynyt talviolosuhteissa ajamiseen, uutisoi Kauppalehti. Talviralliin erikoistunut Winter Driving -koulutus aikoo tavoittaa kursseille ensi vuoden aikana noin sata kurssilaista.

– Se on ihan realistinen määrä. Valtaosa on varmaan ulkomaalaisia ja joukossa on niitä, jotka jo ajavat kilpaa tai haluavat harjoitella sitä, arvioi Marcus Grönholmin kumppani ja apukouluttaja Jani Ylipahkala Kauppalehdelle.

Ylipahkala tunnetaan myös talvirallin Euroopan mestarina ja yrittäjänä.

Koulutukset sisältävät auton käsittelyä, ajotekniikan opettelua sekä auton säätöjen niksejä sekä kuuden erikoiskokeen kisan.

Kauppalehden haastatteleman Ylipahkalan mukaan rallikoulutus eroaa muista Suomessa tarvittavista koulutuksista palveluillaan:

– Kahden päivän yksilöllisen koulutuksen oheen on yhdistetty esimerkiksi majoitus luksusmökeissä, illalliset ja elämyksiä, kuten kelkkasafareita ja muita aktiviteetteja.

Tavoitteena kasvu

Ylipahkalalla on jo entuudestaan Kittilässä, Levillä ja Rovaniemellä kolme ajokeskusta Lapland Driving -brändillä.

Tällä kaudella hänellä on ollut asiakkaita noin 5 000–6 000, ja heidän joukossaan on ollut myös formula- ja ralliammattilaisia sekä kuninkaallisia. Myös autovalmistajat ovat käyneet tekemässä testejään Ylipahkalan radoilla.

Kauppalehden mukaan esimerkiksi Porsche on keskittänyt kaikki talvitestinsä Leville.

Parhaillaan käynnissä on vuoden vilkkain sesonki, ja liikevaihdosta 80–90 prosenttia sijoittuu tammi–maaliskuulle.

– Tavoite on kasvattaa liikevaihto nykyisestä vajaasta parista miljoonasta noin seitsemään miljoonaan euroon tulevan viiden vuoden kuluessa. Nyt kuitenkin pidämme investoinneissa hengähdystauon ja viritämme nykyisen toiminnan parhaimmilleen, Ylipahkala kertoi Kauppalehdelle tulevista suunnitelmista.

toimitus@yrittajat.fi