YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.
Neuvontapalveluita täydentämään työnohjaaja, työhyvinvointivalmentaja ja työyhteisösovittelija Kirsi Paldanius, Sepontytär Oy
”Mikään ei ole tänään kuin eilen. Herääminen huomiseen hirvittää yhä useampaa. Huolen pilvet kerääntyvät kevätauringon eteen ja rintaa kouristaa kasvava laskupino ja tyhjenevä pankkitili. Haluan auttaa”. Näin kertoo Kirsi Paldanius tunnoistaan ja motiivistaan auttaa muita yrittäjiä PPY:n neuvontapalveluiden kautta.
Koronavirusepidemia koettelee etenkin yksinyrittäjiä ja mikroyrittäjiä. ”En lupaa neuvoa sinua liiketoiminnassa, viranomaisasioissa saati substanssissasi. Sen sijaan kuuntelen ja kannattelen. Esitän ratkaisukeskeisiä kysymyksiä voimavarojen ja tavoitteiden, vuorovaikutuksen ja tulevaisuuden suuntaan ja ohjaan näin uusiin näkökulmiin”, lupaa Paldanius.
Yhteyttä kannattaa ottaa hyvissä ajoin
PK-yrittäjänä ja yritysjohtajana painii hyvin erilaisten haasteiden kanssa. Osalla yrittäjistä menee jopa paremmin kuin eilen. Vai onko sinulla sittenkin huoli? Kenties mietit miten henkilöstö selviää työmäärän lisääntymisestä? Pohdit pakon edessä tapahtunutta työn tekemisen tapojen muuttamista ja sen mukanaan tuomia kysymyksiä? Ehkä jännität etäkokousten järjestämistä ja onnistumista? Saatat myös olla huolissasi työntekijöiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta? Kertaat muistilistaasi ja tarkistat oletko varmasti huomioinut tasapuolisuuden? Tai mietit miten onnistuu työn tehokkuuden arvioiminen? Sitten pitäisi vielä huolehtia omasta ja mahdollisen perheen jaksamisesta.
Maksuton nauvontapalvelu yrittäjien käytettävissä – Ota yhteyttä!
Yhteyshenkilö: Kirsi Paldanius kirsi@sepontytar.fi p. 0500 580 921 www.sepontytar.fi
Näissä tilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä ja keskustella asiantuntijan ja ammattilaisen kanssa. Yhdessä voidaan sopia soitto- tai etäpalaveriaika. Tavallisesti jo puolen tunnin puhelun aikana kirkastuu jokin asia, esiin nousee mahdollisuus, mieleen tulee idea, myönteinen vahvistuu. Työnohjauksen avulla voi esimerkiksi auttaa hallitsemaan työn rajaamista erityisesti psyykkisesti kuormittavissa tilanteissa sekä tunnistamaan ja hallitsemaan työn kuormitustekijöitä ja työstressiä. Yhdessä voidaan pohtia myös ratkaisuja yhteisöllisyyden ylläpitämiseen, töiden etenemiseen, tiedonjakoon, dialogiin, osaamisen jakamiseen.