12.5.2017 klo 21:51
Uutinen

Niklas Nukari on Vuoden nuori yrittäjä!

Vuoden nuori yrittäjä on Takuullecom Oy:n Niklas Nukari. Suomen Yrittäjien järjestämässä kilpailussa toiseksi sijoittui LVI Kurikka Oy:n Jonne Kurikka ja kolmanneksi ForestVital Oy:n Petri Jykylä. ​

Takuullecom Oy on Niklas Nukarin, 24, vuonna 2014 perustama henkilöautojen ja moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaan keskittynyt yritys Pohjois-Pohjanmaalta. Firma tunnetaan parhaiten Autolle.com-vaihtoautopalvelusta. Vuonna 2016 yritys työllisti yrittäjän itsensä lisäksi 44 henkilöä ja sen liikevaihto oli 24,5 miljoona euroa.

Tuomariston mukaan Takuullecom osoittaa loistavasti, että nuorikin yritys voi perinteisiä toimintatapoja tuulettamalla menestyä erittäin kilpailulla toimialalla, jota ovat hallinneet isot toimijat ja alan konkarit.

Kisassa toiseksi sijoittui LVI-Kurikka Oy:n Jonne Kurikka, 27, Ylöjärveltä. LVI-Kurikka on Pirkanmaalla vuonna 2011 perustettu ilmanvaihto- ja putkiasennuksiin sekä -huoltoon erikoistunut yritys. Vuonna 2016 yritys työllisti 13 henkilöä ja sen liikevaihto oli noin kaksi miljoonaa euroa. Tuomariston mukaan yrittäjä on hieno esimerkki alansa huippuosaajasta, joka on lähtenyt päättäväisesti kehittämään itseään ja yrittäjätaitojaan jo hyvin nuorena.

Kolmannen palkinnon voitti ForestVital Oy:n Petri Jykylä, 28, Ähtäristä. Vuonna 2010 nykyisen yrittäjän johtoon siirtynyt ForestVital tarjoaa metsälannoitukseen kokonaispalveluita metsäorganisaatioille ja metsänhoitoyhdistyksille. Vuonna 2015 yrityksen liikevaihto oli liki kaksi miljoonaa euroa. Yritys toimii koko Suomen alueella ja työllistää yrittäjän itsensä lisäksi laajan alihankkijaverkoston. Tuomaristo mukaan ForestVital on onnistunut rakentamaan perinteikkäälle metsänhoitoalalle tehokkaan ja eri osapuolille arvoa luovan palvelukokonaisuuden, joka kattaa mittavan maantieteellisen alueen.

Palkinnot jaettiin Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa Get Together -tapahtumassa Tampereella perjantai-iltana. Loppuunmyyty tapahtuma jatkuu lauantaina.

Yrittäjäsanomat