Juha Liukkonen
19.4.2022 klo 13:56
Uutinen

Olemme aloittaneet uuden haastattelusarjan Yrittäjien ystävänkirjan

Orimattilan elinkeinopäällikön virassa tämän kuun alussa aloittanut Juha Liukkonen sai kunnian olla yrittäjä-yhdistyksen ensimmäinen ystävänkirjan täyttäjä.

Olen Juha Liukkonen. Koulutukseltani AMK – tuotantotalouden insinööri. Lisäksi työn ohessa osittain suoritettu ylemmän korkeakoulun johtamisen tutkinnosta. Perheen kanssa koti tässä vaiheessa on Tampereella.

Mistä tulet?
Syntyisin olen Pohjanmaalta ja suurimman osan ajastani myös talousalueella asunut. Työn perässä matka Ylivieskasta on vienyt mm. Itä-Hämeeseen, Varsinais-Suomeen ja Kanta-Hämeeseen ennen Orimattilaa.

Mitä harrastat?
Hyötyliikuntaa ja kuntosalilla käyntiä. Kesäisin moottoripyöräilyä ja talvisin käyn joskus hiihtämässä. Lomien aikaan matkustelua perheen kanssa.

Tapasi rentoutua?
Pääosin liikunnan, harrastusten ja ystävien merkeissä.

Mistä unelmoit?
Kirjaimellisesti kysymykseen esim. moottoripyöräloma Euroopassa olisi kova juttu! Tällä hetkellä elämässä yleensä kaikesta positiivisesta. Työn näkökulmasta onnistumista sekä sen hyviä tuloksia.

Minkä koet tärkeimmäksi asiaksi työssäsi Orimattilan elinkeinopäällikkönä?
Ehdottomasti yhteistyön sekä luoda ja kehittää edelleen edellytyksiä kilpailukykyiseen, elin- ja vetovoimaiseen Orimattilaan asua, yrittää ja elää. 

Mitkä 3 asiaa nostaisit tärkeimmiksi vetovoimatekijöiksi Orimattilassa?
Kaupungin sijainti lähellä maakuntakeskusta ja pääkaupunkiseutua, hyvät liikenne- ja logistiikkayhteydet sekä hyvät palvelut, turvallinen ympäristö asua ja yrittää.

Mitkä asiat koet parhaimmiksi pitovoimatekijöiksi jo paikkakunnalle sijoittuneille yrityksille?
Kilpailukykyiset yrittämisen edellytykset (mm. tontti, logistiikka, rakentaminen, työvoiman saatavuus), tuki ja yhteistyön mahdollisuudet kaupungin ja verkostojen kanssa. Laaja eri tukien ja rahoitusten saatavuus.

Vuosi 2027, mitä parannuksia Orimattilan keskustan ja kylien elinvoimaisuudessa on siihen mennessä tapahtunut mikroyrittäjän näkökulmasta?
Kaupungin hankinnat kohdistuvat nykyistä enemmän paikkakunnan yrittäjien tuottamiin palveluihin ja tuotteisiin. Tiedetään nykyistä enemmän edellä mainituista hankinnoista sekä niiden orimattilalaisista yrittäjistä. Väestömäärän ja työpaikkojen kasvu.

Millaisin ajatuksin lähdet yhteistyöhön yrittäjien kanssa?
Kynnyksettömästi ja avoimin mielin. Puolin ja toisin tapahtuvana yhteistyönä niin olemassa olevien kuin sijoittuvien yritysten kanssa. Kehittäen kaupungin ja verkostojen toimintoja luoden yhä kilpailukykyisemmät edellytykset yrittämiseen Orimattilassa.