28.4.2017 klo 13:13
Uutinen

Pankkeina esiintyvät huijarit vilkkaina – Nyt teeskennellään S-Pankkia

Nordean ja S-Pankin asiakaspalvelun tai verkkoturvallisuuden edustajana esiintyvä huijari kerää käyttäjien henkilötietoja pyytämällä klikkamaan lähettämäänsä linkkiä.

Useammalla pankilla on vaivoinaan edustajanaan esiintyviä henkilötietojen kalastajia, toteaa S-Pankin viestintäjohtaja Raija Gynther Yrittäjäsanomille.

– Tämä on valitettavan arkipäiväistä, ja he näyttävät nyt vilkastuneen. Kalasteluviestit kannattaa poistaa heti, Gynther sanoo.

Yrittäjäsanomien haltuunsa saama sähköpostiviesti näyttää osoitekentän mukaan tulleen S-Pankista. Otsikko on kömpelöä suomea: ”Kriittinen Turvallisuus Päivitys” [kuva].

Sähköposti sisältää linkin, jota lähettäjä kehottaa klikkaamaan. Tämän jälkeen uhataan, että ”noudattamatta jättäminen voi johtaa tilin käytön katkaisuun verkkopankissa.”

– Ei kannata klikata. S-Pankki ei ikinä pyydä päivittämään tietoja sähköpostilla. Siitä voi päätellä, että kyseessä on tietojen kalastelija, ei pankin lähettämä viesti, Gynther varoittaa.

Yrittäjäsanomat kertoi eilen tekstiviesteistä, joita on lähetetty näennäisesti Nordeasta. Nordean tiedottaja tyrmäsi suoriltaan viestien aitouden.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi