6.6.2017 klo 17:04
Uutinen

Ponssen Juha Vidgrén kisaa maailmanmestaruudesta

Kansainvälinen yrittäjäkilpailu, EY World Entrepreneur of the Year, huipentuu tällä viikolla Monacossa järjestettävään finaaliin. Suomesta estradille astelee metsäkoneyhtiö Ponssen Juha Vidgrén.

Yrittäjistä koostuvassa seitsenhenkisessä tuomaristossa on mukana myös suomalaisjäsen, edellisvuonna maatamme kilpailussa edustanut Supercellin Ilkka Paananen. Kilpailu on maailman ainoa kaikilla mantereilla käytävä yrittäjäkisa.

Juha Vidgrén voitti viime vuoden lopussa Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun. Sen myötä hän pääsee taistelemaan yrittäjyyden maailmanmestaruudesta ja EY World Entrepreneur of the Year -tittelistä Monacossa 7.-10. kesäkuuta lähes 50 muun maavoittajan kanssa.

Ohjelmassa ovat tuomaristohaastattelut, yrittäjätapaamiset sekä yrittäjyysteemaiset seminaarit. Maailmanmestaruus ratkeaa finaalissa 10. kesäkuuta.

– Tässä ollaan mukana edustamassa Ponssea, metsäkonealaa ja -yrittäjiä. Läpi historian asiakkaiden luottamuksen ja sitoutuneiden työntekijöiden merkitys yhtiön kehitykselle ja kasvulle on ollut poikkeuksellinen, Suomen EY World Entrepreneur of the Year -edustaja Juha Vidgrén sanoo.

Vidgrénin mukaan kasvu Vieremällä kyläpajasta alan kansainväliseksi edelläkävijäksi kertoo ennen kaikkea perustajan Einari Vidgrénin ainutlaatuisesta yrittäjähengestä.

Kattaus eri toimialojen yrittäjiä

Monte Carlossa kohtaavat yrittäjät ovat monella tapaa maailman kasvuyrittäjien parhaimmistoa. He ovat merkittäviä työllistäjiä ja kasvattaneet yrityksiään nopeassa tahdissa. Mukana on liikemiehiä ja -naisia hyvin erilaisilta toimialoilta.

Vidgrénillä on vastassaan muun muassa avaruusyrittäjä, bioenergiayrityksen veljekset, monikulttuurisille naisille suunnatun meikkibrändin perustaja sekä useampi terveystoimialalla toimiva yrittäjä. Kaikkinensa kilpailijoita on 49 maasta.

Ilkka Paananen tuomarin roolissa – Tuloksen lisäksi syynätään vastuullisuutta

EY Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, partner Juha Hilmola kertoo kilpailun tuomariston kiinnittävän huomiota yrittäjähengen, taloudellisten tulosten, strategian, kansainvälisyyden ja innovatiivisuuden lisäksi yrittäjän ansioihin vastuullisemman ja paremman maailman rakentamisessa.

– Juha Vidgrén jatkaa isänsä aloittamaa upeaa yrittäjätarinaa, jossa yhdistyvät loistavalla tavalla metsä, luonto, huipputeknologia ja kansainvälinen edelläkävijyys. Ponsse on hieno kansainvälinen yritys, jolla on omalla toimialallaan ylivertainen, huipputeknologinen tuote.

– Näen Ponssessa ja Vidgrénin tavassa johtaa yritystään malliesimerkin hyvin menestyvästä pörssilistatusta perheyrityksestä, joka on osannut mukautua nopeasti nykypäivän haasteisiin ja joka omalla esimerkillään ohjaa koko toimialaa, kertoo EY Entrepreneur of the Year -kilpailun johtaja, partner Juha Hilmola.

Kansainvälisessä tuomaristopaneelissa istuu toista kertaa suomalaisjäsen. Rovion Mikael Hed, on ollut mukana tuomaristossa vuonna 2012.

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi