12.6.2017 klo 18:04
Uutinen

Posti osti lisää hoivapalveluita

Posti on ostanut SOL:n hoivapalveluita. ”Tämä ei ole veronmaksajien eikä yrittäjien etu”, sanoo Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin.

Posti tiedotti maanantaina iltapäivällä, että SOL Henkilöstöpalvelujen henkilökohtaisen avustamisen liiketoiminta siirtyy Posti Kotipalveluille 1.7.2017. SOL Henkilöstöpalvelut tarjoaa henkilökohtaista avustamista pääkaupunkiseudulla, Kouvolassa, Kuusamossa ja Torniossa. Liiketoiminnassa on henkilöstöä noin 200.

–Toiveemme on, että valtio omistajana ohjaa Postia keskittymään jakeluun ja sen järjestämiseen, sanoo Yrittäjien kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin.

Hänen mukaansa Posti tekee nykyään ostoksia niillä rahoilla, jotka se on saanut jakamalla postia. Samalla syntyy uusi suuri toimija ja markkina keskittyy.

– Mihin valtio tarvitsee monialayhtiötä, joka muinoin jakoi postia, Grekin kysyy.

Posti on viime aikoina ollut otsikoissa yllättävillä uusilla aluevaltauksilla, muun muassa nurmikonleikkuulla, vanhuspalveluilla ja bensan hintojen bongaamisella ABC-ketjulle. Toisaalta samaan aikaan on voimistunut kritiikki siitä, että posti ei kulje ajallaan ja lähetyksiä hukkuu.

Uusi postilaki tulee näillä näkymin keskiviikkona eduskunnan hyväksyttäväksi. Lakiesityksen mukaan postin jakeluvelvoite supistuisi viidestä kolmeen päivään viikossa taajamissa, jossa on sanomalehtien varhaisjakelu. Haja-asutusalueella, missä ei ole sanomalehtien varhaisjakelua, jakeluvelvoitetta ei supistettaisi.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari@yrittajat.fi