30.1.2024 klo 14:21
Uutinen

Puheenjohtajan tervehdys

Moikka yrittäjät!

On ollut ilo aloittaa uutena Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtajana. Kiitos vielä Jari Parkkisenniemelle päättyneestä kaudesta. Jarilta olen saanut hyvät eväät sisäistää asioita, joita puheenjohtajalle kuuluu. Lisäksi seitsemän hallitusvuoden jälkeen on kokemustakin kertynyt. Hyvää kokemusta on myös koko hallituksella.

Kokemus ei sinänsä johda asioita eteenpäin. Tarvitsemme jatkuvaa uudistusta. Niinpä tämän vuoden tavoite on ”Uudistuminen – tekoja jäsenistön hyväksi”. Tekoja tehdään osin jäsenistön näkökulmasta, kuten yhteistyö kaupungin ja päättäjien kanssa. Näkyvimpinä tekoina viime vuosilta voi mainita Samassa veneessä -tapahtuman ja kaupungin kanssa allekirjoitetun elinvoimalupauksen. Teot ovat myös meidän kaikkien yrittäjien omalla ”vastuulla”. Voimme verkostoitua, osallistua järjestettyihin tapahtumiin ja siten samalla luoda yhteisöllisyyttä.

Välittäminen on yhdistyksemme yksi arvoista. Yrittäjäjärjestön hallituksena olemme lupautuneet olemaan yrittäjien asialla. Olemme jokainen käytettävissä vuoropuheluun yrittäjien kanssa ja tahtomme on viedä asioita eteenpäin yrittäjyyttä tukien.

Lopuksi tärkeä ajankohtainen asia,  yrittäjien kuntabarometri, joka toinen vuosi toteutettava kysely, jolla kartoitetaan kuntien yrittäjämyönteisyyttä ja yritysten vaikuttavuutta. Kysely on Suomen Yrittäjien järjestämä ja tutkimusluvan antaneet jäsenet saavat kyselyn linkin sähköpostiin. Kuntabarometri 2024 -kysely on vastattavissa 12.2.-1.4.2024.

Vuoden 2022 kyselyssä olimme yli 50 000 asukkaan kaupungeista jaetulla kahdeksannella sijalla. Vastaajia Jyväskylästä oli vain 131 ja koko Keski-Suomesta 683. Kannustan koko jäsenistöämme vastaustalkoisiin. Yli 1000 jäsenen järjestössämme on varaa lisätä kyselyyn vastaamista. Ehdoton tavoitteemme on myös sijoituksen parantaminen ja se on myös tiedostettu yrittäjäjärjestöjen ja kaupungin välisessä yhteistyössä ja elinkeinopolitiikan edistämisessä. Jokainen yrittäjä voi vaikuttaa kyselyyn vastaamalla.

Helmikuun uutiskirjeessä kerromme tarkemmin tulevista tapahtumista ja ajankohdista.

Toivotan kaikille hyvää alkanutta vuotta!

Reijo Kujala
puheenjohtaja