26.7.2017 klo 15:14
Uutinen

Suomalaisjuoma valittiin maailman parhaaksi: Tiesitkö tästä tillivodkasta?

Lignell & Piispasen tillivodka on pokannut ykköspalkinnon maailman arvostetuimmassa alkoholialan kilpailussa IWSC:ssä.

Suomalainen Lignell & Piispanen kuittasi kaksoisvoiton tänään Lontoossa, kun maailman arvostetuin alkoholialan kilpailu IWSC (International Wine and Spirits Competition) palkitsi valmistajan Gustav Tillivodkan kultamitalilla ja valitsi siitä tehdyn vodka & tonicin maailman parhaimmaksi.

– Olen tiennyt käsityötaitomme olevan todella korkealla tasolla, mutta tämän kilpailun ylivoimainen voitto ja valinta maailman parhaaksi on silti kova uutinen. On tämä ihan hurjan mahtavaa, kertoo perheyhtiön toimitusjohtaja Harri Nylund yhtiön tiedotteessa.

Gustav Tillivodka valmistetaan Kuopiossa. Tiedotteen mukaan sen salaisuus on ”aromitislauksessa sekä aidossa suomalaisessa tillissä”.

– Omalla aromitislauspannulla pystymme tislaamaan esiin suomalaisen tillin hienoimmat aromit. Mitään taikatemppuja valmistuksessa ei ole tehty. Menestys syntyy huolellisesta paneutumisesta tekemiseen. Käytämme paljon aikaa löytääksemme hienoimmat raaka-aineet ja parhaan reseptin, itse aromitislauksesta puhumattakaan, Nylund jatkaa.

Aiemmin Lignell & Piispanen on tunnettu marjaliköörien valmistajana. Tuore valinta maailman parhaaksi avaa yhtiölle uuden sivun myös vodkien käsityövalmistajana.

Gustav Tillivodka suunniteltiin Suomi 100 -juhlatuotteeksi ja se on saanut Suomessa hyvän vastaanoton. Perheyhtiö täyttää tänä vuonna 165 vuotta.

International Wine and Spirits Competition -kilpailua on järjestetty vuodesta 1969. Vuonna 2017 kilpailuun osallistui tuotteita lähes 90 eri maasta ja eri juomatuotekategorioihin jakautuvia tuotteita arvostelee yhteensä yli 400 tuomaria.

Gustav Tillivodka tuli markkinoille vuonna 2016 ja sitä viedään 12 maahan. Vodkan valmistusreseptin on luonut Lignell & Piispasen tuotekehittäjä Heidi Nylund ja pullon on suunnitellut muotoilija Jaani Vaahtera.