Hotel Kung Carlin jäätelöhotellihuoneen nurkassa komeilee jääkaappi sekä pakastin, josta löytyy niin puolen litran jäätelöjä kuin puikkoja ja tuuttejakin. Kuva: Theo Björk
20.7.2023 klo 14:17
Uutinen

Suomalaisyritys toteutti jäätelöhotellihuoneen Tukholmaan: ”Kiitosta on tullut siitä, että jäätelöä saa syödä niin paljon kuin napa vetää”

3 Kaveria -yrityksen ja tukholmalaisen Hotel Kung Carlin jäätelöhotellihuoneessa voi yöpymisen hinnalla nauttia kylmiä herkkuja pakastimesta rajattomasti.

Kesähelteillä moni turisti kaipaa hotellihuoneeseensa ilmastointia, mutta tukholmalaishotellissa on tarjolla sen lisäksi viilennystä syötävän herkun muodossa. Eikä vain kesän ajan, vaan ensi kevääseen saakka.

Tukholman Stureplanilla sijaitsevasta Hotel Kung Carlista löytyy huone, jonka nurkassa komeilee oranssi pakastin täynnä jäätelöä. Huoneessa yöpyvän vieraan käden ulottuvilla on mahdollisuus lusikoida jäätelöä puolen litran purkeista tai lipoa puikkoja ja tuutteja.

Maaliskuussa lanseerattu jäätelöhotellihuone on suomalaisen 3 Kaveria -jäätelöyrityksen ja Hotel Kung Carlin yhteisponnistus.

– Lupauksemme on, että hotellivieras saa syödä jäätelöä rajattomasti. Monet huoneessa yöpyneet ruotsalaisvaikuttajat ovatkin somekanavissaan olleet innoissaan siitä, että jäätelöä saa syödä niin paljon kuin napa vetää, kertoo 3 Kaveria -yrityksen markkinointipäällikkö Henna Kainulainen.

Jos joku yöpyjä herkuttelee pakastimen tyhjäksi, saako niitä tilata lisää ilmaiseksi?

– Pyrimme siihen, etteivät jäätelöt lopu kesken. Pakastin on täynnä aina kun asiakas menee huoneeseen. Jos joku onnistuu syömään pakastimen tyhjäksi, hänen pitäisi saada mitali, Kainulainen naurahtaa.

Huoneessa yöpyvät tyytyvät yleensä vaatimattomiin määriin: keskimäärin jäätelöhotellihuoneen vieras syö 2–4 jäätelöä.

Jäätelöhotellihuoneessa on tarjottu paitsi uutuusmakuja (kuten vegaanista vaniljajäätelöä ja Suolakinuski-jäätelöä), myös vanhoja suosikkeja (kuten Vadelma & Valkosuklaa- ja Jääkahvi-puikkoja).

Staycation-trendi on voimissaan

Huoneen varausaste on mukaillut hotellin varausastetta. Kainulaisen mukaan huoneessa yöpyvistä noin puolet on buukannut huoneen nimenomaan jäätelöteeman takia.

– Huoneessa on yöpynyt myös vieraita, joille jäätelöelämys on ollut mukava yllätys. Esimerkiksi kun hotelli on ollut täynnä, vieraita on ohjattu vapaana olevaan jäätelöhuoneeseen.

Eniten huonetta ovat varanneet ruotsalaiset. Kainulaisen mukaan jäätelöhotellihuoneella onkin tarttumapinta staycation-trendiin eli siihen, että ihmiset yöpyvät hotellissa kotiseudullaan.

– Nykyisin hotelli ei ole enää vain paikka, jossa yövytään, vaan hotellihuone itsessään voi olla kokemus. Aina ei tarvitse matkustaa ulkomaille saadakseen elämyksen.

Jäätelöhotellihuonetta ei voi varata netissä, vaan buukkaus tehdään ottamalla hotelliin yhteyttä sähköpostitse.

Jäätelöhotellihuone on sisustettu yhteistyössä pohjoismaalaisten ja kansainvälisten brändien kanssa. Hotellivieras voi bongata jäätelön eri muotoja lukuisissa eri yksityiskohdissa. Kuva: Theo Björk

Sisustus huokuu samaa teemaa

Jäätelöhotellihuone on sisustettu yhteistyössä arvostettujen pohjoismaalaisten ja kansainvälisten brändien kanssa. Jäätelön eri muotoja ja värejä edustavat muun muassa kattolamppu, sohva ja tyynyt.

3 Kaverin tunnusväriä, oranssia, edustavat Kartellin tuoli ja SMEGin jääkaappi-pakastin-yhdistelmä.

– Hotellivieraat ovat kommentoineet, että huone on uniikki ja hauska. Jotkut ovat myös kuvailleet huonetta herkulliseksi – ilmeisesti siksi, että jäätelötarjoilun lisäksi myös sisustus on samaa teemaa.

Jäätelöhotellihuoneessa on esillä myös suomalaistaiteilijoiden kädenjälkeä. Viljami Eronen ja Esa Niiranen loihtivat taideteoksen, jossa kolme skeittilautaa on päällystetty 3 Kaverin puisilla eri värisillä jäätelöpuikoilla.

Henna Kainulaisen mukaan sisustus on erittäin tärkeä osa jäätelöhotellihuoneen konseptia.

– Vaikka huoneessa on jäätelöaiheista taidetta, logoja siellä ei ole esillä, koska halusimme tyylikkään ja ei-mainosmaisen sisustuksen.

Jäätelöhotellihuoneet Helsingissä ja Queenstownissa

3 Kaveria -yritys tekee tiivistä yhteistyötä Ruotsin-konttorinsa kanssa. Idea jäätelöhotellihuoneen perustamisesta Hotel Kung Carliin syntyi 3 Vänner -toimiston porukan parissa, minkä jälkeen he hioivat konseptia suomalaisten kollegojen ja hotellin kanssa.

Kainulainen kertoo, että Hotel Kung Carl valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska se panostaa koko hotellissa näyttävään ja laadukkaaseen sisustukseen.

– Haluamme tarjota ihmisille elämyksiä jäätelöhotellihuoneessa, jonka sisustus on viimeisen päälle mietitty.

Vaikka jäätelöhotellihuone on harvinaisuus, täysin ainutlaatuinen idea ei ole. Valio ja Helsingissä sijaitseva Klaus K -hotelli lanseerasivat vuonna 2019 vastaavan huoneen nimeltä Sweet Suite.

Niin ikään samana vuonna amerikkalainen jäätelöyritys Halo Top Creamery loi jäätelöhotellihuoneen yhteistyössä Uudessa-Seelannissa sijaitsevan QT Queenstown -hotellin kanssa. 

Kotikeittiöstä suuren liikevaihdon yritykseksi

Kolmen Kaverin Jäätelö Oy:n perustivat Heikki Huotari, Ilkka Wikholm ja Sauli Saarnisto vuonna 2012. Sittemmin se on kehittynyt kotikeittiöstä yli 10 miljoonan euron liikevaihdon firmaksi.

Kesällä 2021 enemmistöosuuden yrityksestä osti kotimainen pääomasijoitusyhtiö Sentica Partners Oy.

Jäätelöhotellihuone on yksi osa 3 Kaverin brändiä, joka pyrkii edustamaan aitoa elämäntyyliä.

– Filosofiamme on, ettemme tarjoa vain jätskin syömistä vaan myös sitä, että jäätelön nauttiminen on yhtä aitoa kuin kaveruus. Valmistamme jäätelömme Helsingin Kivikossa pääosin kotimaisista raaka-aineista ilman esansseja tai muita lisäaineita, Kainulainen kertoo.

3 Kaveria on myynyt jäätelöä Ruotsissa nimellä 3 Vänners Glass vuodesta 2017 asti, ja sen tuotteita löytyy ympäri maata yli tuhannesta vähittäiskaupasta.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Milla Rautiainen