YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Jäsenedut testikuva 2
Selvä enemmistö yrittäjistä vastustaa yritysten maksamaa Yle-veroa.
10.11.2021 klo 13:05
Uutinen

Suurin osa yrittäjistä vastustaa Yle-veroa – ”Harva yritys hyötyy oikeasti palvelusta”

Yrittäjien selvä enemmistö on sitä mieltä, ettei yritysten pitäisi maksaa Yle-veroa, kertoo Yrittäjägallup.

Vain 15 prosenttia yrittäjistä arvioi Yrittäjägallupissa, että Yleisradion palveluista on ollut hyötyä omalle yritykselle.

Yle-veroa maksavat myös yhteisöt, joiden verovuoden verotettava tulo on vähintään 50 000 euroa. Pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla on koettu Yle-verosta eniten hyötyä yritykselle ja vähiten Itä- ja Pohjois-Suomessa.

– Ymmärrän yrittäjien viestin. Miksi yritysten pitää maksaa Yle-veroa, jos Ylestä ei ole niille hyötyä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kysyy.

Yrittäjägallupissa 74 prosenttia yrittäjistä vastasi, että yrityksen ei pitäisi maksaa Yle-veroa. Erityisesti tätä mieltä oltiin teollisuuden ja rakentamisen aloilla.

– Yritykset pitävät Yle-veroa kohtuuttomana, kun harva yritys hyötyy oikeasti Ylen palvelusta. Yrittäjä voi hyötyä, mutta yritys välttämättä ei, Pentikäinen sanoo.

– Kun eduskuntavaalit lähestyvät, Ylen rahoituksen taso on hyvä käydä läpi. Samalla on hyvä arvioida, kuuluuko Yle-veron maksaminen yrityksille, hän toteaa.

Ylelle kerätään Yle-verolla ensi vuonna noin 525 miljoonaa euroa. Yritykset maksoivat Yle-verosta 2019 28,3 miljoonaa euroa.

Tutkimuslaitos Kantar selvitti Yrittäjägallupissa yrittäjien kantaa Yle-veroon Suomen Yrittäjien toimeksiannosta lokakuussa. Tutkimuksessa haastateltiin 1 029 yrittäjää ja yrityksen edustajaa. Tutkimuksen virhemarginaali on kokonaistuloksen osalta 3,1 prosenttiyksikköä.

Toimitus
Toimitus