14.5.2017 klo 09:10
Uutinen

Tästä ennusmerkistä näkyvät jo taantuman takavalot

Kun talous lähtee kasvuun, yrittäjäjärjestön jäsenmääräkin nousee. Satakunnan Yrittäjät on saanut jäsenekseen esimerkiksi Sebastian Anttilan.

Vähän klassisen taksibarometrin tapaan myös jäsenkehityksestä pystyy päättelemään taantuman taittuneen. Kun talous lähtee kasvuun, yrittäjäjärjestön jäsenmääräkin nousee. Näin on käynyt myös Satakunnassa.

– Kasvukauden alkaessa yritysten lopettamismäärää vähenee ja uusien, aloittavien yritysten määrä kasvaa. Hyvinä aikoina liittymisherkkyys on myös parempi, analysoi Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

Osakunnian jäsenmäärän kasvusta voi laskea myös oman tehokkaan jäsenhankinnan piikkiin. Satakunnan Yrittäjät on panostanut jäsenhuoltoon ja tehostanut yhteydenottoja entisestään.

– Yrittäjien ykköstoive on edelleen edunvalvonta. Ollaan iloisia, että joku murehtii yrittäjien puolesta ja vie asioita eteen päin. Etujen valvonta paikallisesti, kuntatasolla ja valtakunnallisesti tunnetaan ja siihen luotetaan.

Uutena merkittävänä liittymispontimena on järjestön kautta saatavien verkostojen merkitys.

– Järjestön avulla saa uusia asiakkaita, tämä toimii etenkin b to b –puolella. Verkostot antavat uusia ideoita, synnyttävät yhteistyökuvioita ja tehostavat näin liiketoimintaa, Kivinen kertoo.

Moni arvostaa myös henkisen tuen merkitystä.

– Sparraus ja vertaistuki ovat monelle ensiarvoisen tärkeitä jäsenyyden tuomia etuja.

Järjestön laaja tukipalvelupaketti on otettu ilolla vastaan. Esimerkiksi jäsenmaksulla saatavia laki- ja työsuhdeasioihin liittyviä palveluita käytetään aktiivisesti hyväksi. Kysyttyjä ovat myös sukupolvenvaihdokseen ja yrityskauppoihin liittyvät palvelut. Palvelupaletti elää ja koulutusta laadittaessa kuunnellaan kenttää herkällä korvalla.

– Toteutamme toiveita ja vastaamme ajan tarpeisiin. Tästä hyvinä esimerkkeinä ovat digivälineiden käyttöönottoon ja uuden hankintalain kiemuroihin opastavat koulutukset, Kivinen vinkkaa.

Satakunnan Yrittäjät laajentaa jatkuvasti vertaistukipalveluaan.

Uutuutena rakentuu täsmämentorointi.

– Yrittäjä voi valita mobiilipalvelun kautta itselleen sopivimman mentoripalvelun yhä kapeammilta toiminta-alueilta.

Sebastian Anttila arvostaa yrittäjäjärjestön kautta saavutettavaa kattavaa yhteistyöverkostoa.

Sveitsistä satakuntalaisille sukujuurilleen muuttanut yrittäjä Sebastian Anttila kasvattaa Nams-tomaatteja Porin Ulasoorissa. Hän liittyi yrittäjäjärjestöön ensisijaisesti kattavan yhteistyöverkoston takia.

– Haluan olla yhteydessä muihin alueen yrittäjiin ja pysyä ajan tasalla. Uskon, että yhteistyökuvioiden kehittäminen onnistuu luontevasti yrittäjien oman verkoston kautta, Anttila kommentoi.

Ulkomailta muuttaneena hän arvostaa myös järjestön jakamaa ajantasaista tietoja siitä, mitä Suomen ja Porin yrittäjäkentällä tapahtuu.

– On tärkeää saada informaatiota kotimaisen liiketoiminnan kehittämiseen liittyvistä mahdollisuuksista. Myös yrittäjäjärjestön monet jäsenedut kiinnostavat.

Anttila seuraa järjestön viestintäkanavia ja uskoo tapahtumistakin löytyvän itselleen sopivia.

Teksti: Maiju Junko
Kuvat: Joonas Salli