YRITTÄJÄ, tule mukaan omiesi pariin! Liity Yrittäjiin.

JÄSEN, oletko jo ladannut Yrittäjät-sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Niina Metsola perusti kesäkuussa oman tatuointistudion. Kuva: Teemu Syrjänen

Turenkilainen tatuointiyrittäjä piirsi studionsa avajaispäivänä 21 tatuointia 13 tunnissa – ”Osalle varattiin aika seuraaville päiville”

Niina Metsola perusti Turenkiin tatuointistudio Cherry Inkin. Asiasta sosiaalisessa mediassa kertominen kannatti, sillä avajaispäivänä asiakkaita kertyi jonoksi asti.

Ensimmäinen puoli tuntia oli hiljainen. Sen jälkeen alkoi tapahtua. Asiakkaiden virta uunituoreelle Cherry Ink-studiolle jatkui myöhään iltaan.

– Jännitti ihan hirveästi, mitenköhän porukka löytää tänne Turenkiin, mutta ihmisiä oli todella paljon ja jonoa koko ajan, tatuoija Niina Metsola kertaa viime lauantain avajaisia. 

Hän ideoi avajaisten vetonaulaksi walk in flash -studion, jossa hän tatuoi halukkaille valmiiksi piirtämiään, erityylisiä kuvia 50-70 euron hintaan.

– Osa ei edes ehtinyt ottaa tatuointia, mutta saimme aikoja varattua myös seuraaville päiville. Tämäkin viikko on ollut aika kiireinen, Metsola kertoo.

Asikkaita riitti laidasta laitaan. Eräälle äidille ja tyttärelle hän teki samanlaiset sydäntatuoinnit, eräs tamperelainen asiakas puolestaan oli nähnyt Metsolan videon TikTokissa ja päätti poiketa studiolla, kun oli sukulaisten luona kyläilemässä. 

Äiti ja tytär ottivat samanlaiset tatuoinnit Metsolan walk in -studiossa.

Ikäjakaumakin oli laaja.

– Olisiko nuorin ollut 18-vuotias, kun en tee tatuointeja alaikäisille. Isäni taisi olla vanhimmasta päästä. Hän on 57, ja teimme hänelle ensimmäisen tatuoinnin.

Metsola uskoo, että asiakkaat löysivät hänet sosiaalisen median, erityisesti Facebookin kautta.

– Laitoin julkaisuja Instagramiin ja TikTokiin kun ajattelin, ettei Facebookia kukaan lue. Avajaispäivänä latasin sinne kuvan, että tulkaa ihmeessä käymään vaikka kahvilla. Suurin osa tulikin sitä kautta, hän ihmettelee.

Hygienia on tärkeää

Niina Metsola on tykännyt pienestä pitäen piirtää, maalata ja askarrella. 

– Rakastin sitä hommaa. Sitten yläasteella eräs kaveri heitti minulle, että pitäisikö kokeilla tatuoimista. Siitä se oikeastaan lähti.

Tatuoinneissaan Metsolalla ei ole mitään tiettyä tyyliä, mutta hän pitää vahvoista linjoista ja varjostuksista. 

– Fine line -tyyli onnistuu myös. Teen kaikkea paitsi realismia, mutta haluan harjoitella ja oppia myös sen.

Vuonna 2020 Metsola hankki ensimmäiset kaksi tatuointikonettaan.

– Harjoittelin tekoiholle, ja tein itselleni ensimmäiset tatuoinnit käsin, yhdellä neulalla. Ensimmäinen tuli nilkkaan, toinen polveen. Sitä tein neljä tuntia, makkarin lattialla istuen, hän kertoo.

Metsolan miehensä käsivarteen tekemä Kleopatra.

Metsola on koulutukseltaan lähihoitaja. Suomessa tatuoijilta ei vaadita mitään tiettyä pohjakoulutusta, ja alalle ryhtyminen vaatii lahjakkuuden lisäksi laajaa tietämystä sekä jatkuvaa itseopiskelua.

– Täytyy oikeasti ymmärtää, mitä ollaan tekemässä. Pitää huomioida kuvan syvyydet ynnä muut sekä ymmärtää, millainen iho asiakkaalla on.

Osin lähihoitajataustansa takia Metsola painottaa erityisesti hygienian tärkeyttä.

– Tässä ollaan kontaktissa esimerkiksi veren kanssa. Välineiden ja koko paikan puhtaus vaikuttaa niin omaan kuin asiakkaiden terveyteen.

Avajaispäivän walk in -studio oli sellainen menestys, että Metsola aikoo pitää elokuussa vastaavanlaisen tapahtuman.

– Toivottavasti tämä jatkuu samaan malliin!

Aiheesta kertoi ensin Janakkalan Sanomat.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Kaisu Puranen