2.6.2023 klo 09:00
Uutinen

Tutustu neuvontakumppaneihimme – esittelyssä Yrittäjäkassa ja Lukander Ruohola HTO Oy

Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelu uudistui vuoden vaihteessa. Palvelun kautta jäsenyrittäjät saavat maakunnan kokeneimmat asiantuntijat nopeasti puhelimen päähän. Tässä jutussa esittelemme kolme yritystä nykyisistä neuvontakumppaneistamme.

 1. Miksi lähditte mukaan neuvontakumppaniksi?
 2. Millaisia ovat tyypillisimmät aiheet, joihin kanssa yrittäjät tarvitsevat apua omalta toimialaltasi?
 3. Näkyykö alalla joitakin trendejä tai erityisesti puhuttavia aiheita?
 4. Miksi koette Yrittäjien jäsenyyden tärkeäksi?

Yrittäjäkassa (Yrittäjän Työttömyyskassa)

Yhteyshenkilöt

Yrittäjäkassan asiantuntijat

Toimiala ja erityisosaaminen

Yrittäjäkassa on Suomen ainoa yrittäjille suunnattu työttömyyskassa. Sen lakisääteisenä tehtävänä on ansioturvan järjestäminen jäsenilleen. Yrittäjäkassaan kuuluu noin 29 000 yrittäjää ympäri Suomea. Kassassa vakuutettuna olevalle työttömyyspäiväraha maksetaan ansiopäivärahana ja jos yrittäjä ei kuulu kassaan työttömyyspäivärahan maksaa Kela.

 1. Lähdimme mukaan koska haluamme tarjota tukea ja turvaa alueenne yrittäjille.  Meillä on strategisena tavoitteena olla lähempänä yrittäjien arkea. Haluamme olla helposti lähestyttävä organisaatio, johon voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Annamme mielellämme tietoa yrittäjän työttömyysturvan kiemuroista ja kassan jäseneksi liittymisestä.
 2. Yrittäjän työttömyysturvaan liittyvät kysymykset mm. miten Suomen työttömyysturvajärjestelmä toimii, milloin yrittäjä voi saada ansiopäivärahaa ja miten kauan sitä maksetaan, miten kassaan liitytään ja kuka voi liittyä Yrittäjäkassan jäseneksi, kuinka paljon jäsenyys maksaa, palkansaajasta yrittäjäksi siirtymiseen liittyvät tilanteet ja jäsenyyden aikaiset muutokset.  
 3. Yritystoiminnassa ei voi koskaan tietää varmasti, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Yrittäjän kannattaakin miettiä tulevaisuutta silloin kun menee hyvin. Useimmiten kassaan liittyminen tapahtuu liian myöhään, sillä yrittäjän pitää kuulua kassaan vähintään 15 kuukauttasaadakseen ansiopäivärahaa. Yrittäjien työttömyys on kassan jäsenten osalta kuitenkin maltillista verrattuna palkansaajien vastaaviin lukuihin. Jäsentemme työttömyysaste oli viime vuoden lopulla 2,1%. Se osoittaa, että yrittäjät pyrkivät kaikin keinoin jatkamaan yritystoimintaansa työttömyyden sijaan.
 4. Yrittäjäjärjestö tekee tärkeää työtä yrittäjien hyväksi tekemällä pitkäjänteistä edunvalvontaa, tarjoamalla lakineuvontaa ja asiantuntija-apua, tuottamalla hyödyllisiä palveluja, tapahtumia ja koulutuksia, jäsenetuja ja verkostoja unohtamatta. 

Lukander Ruohola HTO Oy

Yhteyshenkilö

Iiro Hollmén, Harri Lukander ja Juhani Ekuri

Toimiala ja erityisosaaminen

Lukander Ruohola HTO Oy:n erityisosaamista ovat yritysjärjestelyihin, yhtiöoikeuteen, verotukseen ja sopimuksiin liittyvät asiat. Yritys on ollut vuosia Varsinais-Suomen Yrittäjien neuvontapalvelun yhteistyökumppani erityisesti omistajanvaihdosprojekteissa.  

 1. Arvostamme yrittäjäjärjestön toimintaa ja haluamme omalta osaltamme edesauttaa yrittäjyyttä Varsinais-Suomessa.
 2. Tyypillisiä toimeksiantoja ovat sukupolvenvaihdokset, yrityskaupat sekä usein näihin liittyvät monenlaiset yritysjärjestelyt.
 3. Yleisestä epävarmuudesta johtuen maksuviivästykset ja erityyppisten tavaroiden saantiongelmat ovat yleisiä. Näistä puolestaan johtuu useiden yritysten monenlaiset taloudelliset ongelmat, viimekädessä taistelu olemassaolosta.
 4. Yrittäjyys on suomalaisen elinkeinoelämän kivijalka, mitä ilman kansantaloutemme ei tule toimeen. Yrittäjien etujen valvonta, jota yrittäjäyhdistykset ansiokkaasti tekevät, ovat kaikille yrittäjille tärkeitä ja edesauttavat toimintaa.