15.9.2017 klo 09:52
Uutinen

Uusi työnhakupalvelu hermostutti osan it-firmoista: Sähköposti täyttyi odottamatta

Kerroimme eilen kotimaisen ohjelmistoyhtiön kehittämästä työnhakupalvelusta. Sen alkutaival ei ole lähtenyt aivan toivotusti liikkeelle.

Reaktor lanseerasi viime keskiviikkona PeaceMaker -nimisen palvelun, jonka tavoitteena on helpottaa ohjelmistoyhtiöiden työntekijäpulaa.

Ohjelman avulla hakijat voivat ottaa yhteyttä useaan it-taloon samalla kertaa ja nopeuttaa näin työnhakuaan. PeaceMakerin avulla työntekijät voivat selvittää, mikä työnantaja tarjoaa heille sopivinta työtä.

Palvelu on kuitenkin saanut negatiivista palautetta esimerkiksi LinkedIn-yhteisöpalvelussa. Tivi kertoo verkkojutussaan, että kilpailevat ohjelmistofirmat kritisoivat julkisesti tapaa, jolla työnhakijoiden tietoja liikutellaan. Reaktorista on myönnetty, että asia olisi voitu hoitaa paremmin.

Osaa it-firmoista on siepannut se, ettei niiltä ole kysytty lupaa palvelussa mukanaoloon vasta kuin viime metreillä. Osalta yrityksiä on kysytty vasta palvelun käyttöönoton jälkeen.

Yksi kritisoijista on Tivin mukaan Nordcloudin maajohtaja Anssi Pakkanen. Yhteystiedot PeaceMakeriin on napattu yhtiön nettisivuilta.

– Saimme ilmoituksen noin 10 minuuttia ennen kuin palvelun beetaversio laitettiin ulos, ja sitten yhteydenottopyyntöjä rupesi tulemaan. Kyselimme firman sisällä, tietääkö kukaan asiasta mitään ja onko asiasta juteltu jonkun kanssa, Pakkanen kertoo Tiville.

Nordcloud ei tällä hetkellä ole mukana PeaceMakerissa.

Reaktor on pahoitellut asiaa Nordcloudille. Reaktorin teknologiajohtaja Mikael Kopteffin mukaan PeaceMakerin tarkoitus on positiivinen, vaikka viestit yrityksille ovat lähteneet liian lyhyellä varoitusajalla.

Tähän mennessä lähes 30 yritystä on ilmaissut halukkuutensa päästä mukaan palveluun.

Kuva:Pixhill

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi