13.3.2018 klo 08:59
Uutinen

Valtakunnallinen kiertue yhdistää yrittäjät ja oppilaitokset – ”tarjolla paljon erinomaisia osaamispalveluja”

Teetkö yrittäjänä yhteistyötä ammatillisten oppilaitosten tai korkeakoulujen kanssa? Tai kiinnostaako sinua kyseinen yhteistyö? Tämä Espoossa 16.4. klo 15-18 Aalto Design Factoryssa järjestettävä tilaisuus on juuri sinulle.

Valtakunnallinen kiertue yhdistää korkeakoulut, ammatilliset oppilaitokset ja yrittäjät. Kiertue saapuu Espooseen huhtikuussa.

Yhdessä yrittämään! -tilaisuudet ovat osa Kansallisen koulutuksen arviointikeskus Karvin Yrittäjyys ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa (Yrtti) -arviointia sekä korkeakoulujen rehtorineuvostojen Arenen ja UNIFIn sekä Suomen Yrittäjien Pk-yrittäjien ja korkeakoulujen yhteistyö ja yritysyhteistyön vaikuttavuus -hanketta ja niiden vaikuttavuustyötä.

– Kiertueemme tarjoaa yrittäjille tuoreinta tietoa oppilaitosyhteistyön hyvistä käytännöistä, yhteistyön vaikuttavuudesta sekä opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden työelämävalmiuksista. Samalla yrittäjillä on mahdollisuus sparrata alueensa oppilaitoksia pohtimaan, miten yritysyhteistyöllä voitaisiin kehittää alueen elinvoimaa, kertoo Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä.

– Yrityksillä on jatkuva tarve uudistua pysyäkseen kilpailun ja kehityksen tahdissa. Oli kyse sitten koulutuksesta tai tuote- ja prosessikehityksestä, korkeakoulut ja ammattioppilaitokset tarjoavat yrittäjille ja yrityksille paljon erinomaisia osaamispalveluja, Mikkilä toteaa.

Tuoreen Pk-yritysbarometrin mukaan noin viidennes pk-yrityksistä huolehtii kilpailukyvystään tekemällä yhteistyötä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa.

– Suosituin yhteistyön muoto on koulutusyhteistyö, jota harjoittaa lähes puolet näistä yrityksistä. Lähes kolmannekselle yhteistyömuoto korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa on innovaatiot ja niihin liittyvä kehitystyö, Mikkilä sanoo.

Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia. Mahdollisista matka- ja majoituskustannuksista osallistujat vastaavat itse.

Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tutustu ohjelmaan kutsu_ja_ohjelma_yhdessa_yrittamaan_-tilaisuuksiin.pdf

Kiertueen aikataulu:

  • Jyväskylä (Jyväskylän yliopisto), Ruusupuisto, tiistai 27.3. klo 15–18
  • Vaasa (Vaasan AMK / YH Novia), Alere-kiinteistö, keskiviikko 4.4. klo 15–18
  • Joensuu (Karelia AMK), Wärtsilä-kampus, tiistai 10.4. klo 15–18
  • Espoo (Aalto-yliopisto), Aalto Design Factory, Otaniemen kampus, maanantai 16.4. klo 15–18
  • Oulu (Oulun yliopisto), Tellus Innovation Arena, tiistai 24.4. klo 15–18