24.5.2017 klo 17:13
Uutinen

Yhdessä metsään partiolaisten kanssa

Yrittäjäyhdistykset ja Suomen Partiolaiset järjestävät retkiä metsään Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Mikkelissä leipomo tarjosi eväät partiolaisille ja matkailuyritys alueet ja uima-altaat käyttöön.

Suomen Yrittäjät kannustaa paikallisyhdistyksiään tarjoamaan apua partiolaisten lippukunnille retkien järjestämisessä. Yrittäjät voivat avustaa esimerkiksi kuljetuksissa, ruokatarjoilussa tai retkimateriaaleissa. Yrittäjät voivat myös olla retkillä läsnä olevien aikuisten roolissa sekä kertoa yrittäjätarinoita.

Tapahtumia on järjestetty eri puolilla Suomea. Esimerkiksi viime viikonloppuna Mikkelin Anttolassa järjestettiin Villiinny luonnosta –liikuntapäivä.

– Anttolanhovi antoi alueensa tapahtuman käyttöön ja partiolaiset saivat myös uida heillä ilmaiseksi. Paikallinen leipomo-konditoria Agassi tarjosi retkievääksi meille kinkkupiirakoita, iloitsee Anttolan Viiriäisten lippukunnan johtaja Anniina Forsman.

Lippukunnassa on noin 40 jäsentä.

Liikuntapäivän järjestäjinä olivat myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisosasto ja polkupyöräliike Polkupyörä Etappi.

Päivän ohjelmassa oli muun muassa frisbeegolfia metsässä ja geokätköilyä pururadan varressa.

– Partiolaisia ja yrittäjiä yhdistää tekemisen eetos. Uskonkin, että kun paikallinen yrittäjäyhdistys ja partiolippukunta lyövät hynttyyt yhteen, tulosta syntyy, sanoo Suomen Yrittäjien järjestöpäällikkö Joonas Mikkilä.

Hän muistuttaa, että vaikka virtuaali- ja lisätty todellisuus ovat kovin trendikkäitä, metsää voittanutta elämysympäristöä ei olekaan.

– Kannustankin yrittäjiä yhdessä partiolaisten kanssa tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tähän kansallisaarteeseemme tutustumiseen. Metsäretki toimii hienona paikallisena Suomi 100 –tempauksena, Mikkilä toteaa.
– Yhteiskampanjamme tavoitteena on antaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle kokemus metsäympäristöstä sekä sen tarjoamista harrastus- ja elinkeinomahdollisuuksista. Metsässä on ehtymätön määrä nähtävää, koettavaa ja tehtävää. Ne ovat nuoren tutkimusmatkailijan ihannekohde, toteaa Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm.

Partiolaisten ja yrittäjäyhdistysten järjestämä Yhdessä metsään -kampanja kestää koko kuluvan vuoden.

toimitus@yrittajat.fi