25.5.2021 klo 15:56
Uutinen

Yksinyrittäjän kannattaa nyt hakea kustannustukea – hakemuksista hyväksytään yli 70 prosenttia

Yksinyrittäjien kustannustukihakemuksista on hyväksytty tällä hetkellä noin 72 prosenttia. Se on selvästi enemmän kuin aikaisemmilla kierroksilla.

Kustannustuen käynnissä oleva kolmas hakukierros on osoittautumassa onnistuneeksi monen yksinyrittäjän kannalta. Tällä hetkellä yksinyrittäjien kustannustukihakemuksista on hyväksytty noin 72 prosenttia.

Ero aikaisempiin kierroksiin on selvä, sillä toisella kierroksella yksinyrittäjien hakemusten hyväksymisprosentti oli noin 26 prosenttia ja ensimmäisellä kierroksella vain 11 prosenttia.

– Kustannustuen kriteerit osuvat yksinyrittäjien osalta paremmin kohdalleen, vaikka edelleen tuessa on parannettavaa. Kaikista tärkeintä olisi, että yksinyrittäjät hakevat nyt aktiivisesti kustannustukea, mikäli ehdot täyttyvät, Suomen Yrittäjien toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi sanoo.

Kustannustuen kolmas hakukierros on käynnissä 27.4.–23.6. välisenä aikana. Kolmannella kierroksella tuki kohdistuu yrityksen kiinteisiin kuluihin, jotka ovat syntyneet 1.11.2020–28.2.2021 välillä.

Lue täältä, miten kolmas kierros eroaa aikaisemmista.

Yksi merkittävä muutos kolmannella kierroksella on se, että tukea voivat saada nyt myös pienet- ja mikroyritykset, jotka ovat olleet taloudellisissa vaikeuksissa ennen 1.1.2020. Aikaisemmin esimerkiksi yrityksen negatiivinen oma pääoma on ollut este kustannustuen myöntämiselle. Aiemmin kustannustukea eivät voineet saada yritykset, jotka ovat olleet EU:n valtiontukisääntelyn tarkoittamissa taloudellisissa vaikeuksissa 31.12.2019.

– Ei kannata ajatella, että tuen hakeminen on turhaa, koska aiemmilla kierroksilla on tullut hylky. Nyt tilanne on parempi kriteerien osalta. Tukikausi on tällä kierroksella marraskuun alusta helmikuun loppuun. Tämä oli monelle yksinyrittäjälle haastavaa korona-aikaa, Hämeenniemi jatkaa.

Kustannustuen tarkat hakukriteerit voit lukea Valtiokonttorin sivuilta.

Suomen Yrittäjät ehdottaa kustannutuen neljännelle kierrokselle parannuksia, jotka hyödyttäisivät etenkin yksinyrittäjiä.

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi

Muita kiinnostavia aiheita