Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Kotkan Yrittäjien puheenjohtajan palsta
17.3.2022
Johan Bardy

Aika, jossa elämme

Maailmankuvamme, turvallisuus- ja toimintaympäristömme on perusteellisesti muuttumassa Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan vuoksi. Yhtymäkohdat maamme käymään 105 päivän talvisotaan ovat merkittäviä. Niin kuin koronapandemiakin osalta sota Ukrainassa ja sen seuraukset tulevat ulottamaan vaikutuksensa eri voimakkuudella eri yrityksiin. Taloudelliset seuraamukset tulevat osaltaan kuitenkin koskettamaan meitä kaikkia.

Lähiympäristömme on muuttumassa sen johdosta, että uudet hyvinvointialueet ottavat täyden vastuun sote- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Kaupunkimme taloudesta ja toiminnasta tulee poistumaan merkittävä osa. Kotkan kaupunki onkin uudistamassa omaa kaupunkistrategiaansa. Osallistumme tähän strategian uudistustyöhön sen varmistamiseksi, että kaikilla tasoilla ymmärrettäisiin kuntien tulevaisuudessa muuttuvan aiemmasta pääasiassa hoiva- ja palvelukunnasta elinvoimakunnaksi, jossa yritysten toimintaedellytysten merkitys ja painoarvo tulevaisuuden tulee olemaan merkittävä.

Tiedolla johtaminen on valtaamassa alaa joka suunnalla. Yrittäjinä voimme avustaa oman kaupunkimme päättäjiä ja tietoisuutta yrittäjien toimintaedellytyksistä ja -olosuhteista Kotkassa osallistumalla Suomen Yrittäjien kuntabarometrikyselyyn ja kertomalla oma mielipiteemme ja arviomme kaupungin ja yrittäjien yhteistyöstä sekä elinkeinopolitiikan tilasta. Vastaamalla voit vaikuttaa oman toimintaympäristösi kehitykseen.

www.iro.fi/kuntabarometri2022

Johan Bardy