Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

22.9.2023
Taru Karlsson

Yrittäjä, näin hyödyt kestävyysraportoinnista

Kestävyysraportointi – mitä se on ja pitääkö meidänkin tehdä sitä? Kestävyysraportin tavoitteena on tuoda läpinäkyvästi esille pk-yrityksen vastuullinen ja kestävä toiminta. Useat suomalaiset pk-yritykset toimivat monessa asiassa vastuullisesti, joten kestävyysraportointi on erinomainen tapa kertoa niistä niin ulkoisille kuin sisäisillekin sidosryhmille.

Saat kilpailuetua raportoinnista

Kestävyysraportoinnin läpinäkyvyys ja vertailukelpoisuus tuovat yrityksille kilpailuetua. Niin rahoittajat kuin kuluttajatkin haluavat toimia vastuullisesti toimivien yritysten kanssa.

Myös suurempien yritysten toimitusketjuilta odotetaan kestävän toiminnan todentamista, joka onnistuu helposti kestävyysraportoinnin avulla.

Työkalu yrityksen kehittämiseksi

Raportointi on oiva työkalu myös pk-yrityksen toiminnan kehittämiseen ja riskien hallintaan. Vastuullisuustyössä on tärkeää ymmärtää liiketoiminnalle oleelliset asiat ja niiden pohjalta asettaa tarkkaan mitattavat tavoitteet.

Kestävyysraportti tuo esille mitattavat tavoitteet, joiden avulla on mahdollista seurata vastuullisen liiketoiminnan kehittymistä, ymmärtää oman liiketoiminnan vaikutuksia kestävään kehitykseen sekä ohjata strategisia päätöksiä.

Työntekijät arvostavat vastuullisia ja siitä avoimesti kertovia yrityksiä. Julkinen kestävyysraportti vaikuttaa positiivisesti työnantajamielikuvaan nykyisten ja potentiaalisten työntekijöiden silmissä.

Vaikka kestävyysraportointi ja siihen liittyvä työ voi aluksi olla uutta ja viedä aikaa, siihen kannattaa ryhtyä. Suurinta osaa pk-yrityksiä pakollinen kestävyysraportointi ei vielä velvoita, joten raportoinnin voi aloittaa ensin pienesti ja kasvattaa sitä vuosi vuodelta.

Taru Karlsson

Kirjoittaja on valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta kestävän kehityksen opinto-ohjelmasta ympäristösuunnittelijaksi ja tehnyt opinnäytetyön aiheesta Kestävyysraportointi pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Opinnäytetyö on toteutettu yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa.

Muita kiinnostavia aiheita

Taru Karlsson