20.9.2016 klo 16:46
Tiedote

Liikennekaari etenee – kilpailun tasapuolisuus turvataan

​On hyvä, että hallitus pääsi yhteisymmärrykseen liikennekaaresta. Liikenteen palveluita päästään kehittämään. Lainsäädäntöä kevennetään merkittävästi. Samalla säilytetään alan toimintapuitteet kohtuullisina myös nykyisten yrittäjien kannalta. Näin kommentoi Suomen Yrittäjät liikennekaarta.

Hallitus kertoi tänään liikennekaaren valmistelussa saavutetusta sovusta. Hallitus ilmoitti luopuneensa valmistelussa aiemmin mukana olleesta esityksestä, jonka mukaan alle 10 000 euron määräisen toiminnan harjoittamiseen ei olisi tarvittu lupaa.

– Kompromissiratkaisu on varsin tyydyttävä. Palveluiden markkinaehtoisuus lisääntyy huomattavasti. Tätä ei kuitenkaan tehdä niin, että pienimuotoisilla toimijoilla olisi kevyemmät säännökset toiminnan harjoittamisessa kuin markkinoilla jo olevilla yrittäjillä, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

– Ratkaisu mahdollistaa uudet palvelut ja markkinoiden kehittymisen. Kaksia markkinoita ei kuitenkaan synny, Pentikäinen kiittää.

Keskeiset muutokset liikennejärjestelmään ovat ne, että taksiliikenteen määrä- ja hintasääntelystä luovutaan ja kaupallinen tavarankuljettaminen tiellä edellyttää liikennelupaa kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin ajoneuvoilta. Kaupallista tavaraliikennettä harjoittavien pakettiautojen (yli 2 tonnin ajoneuvojen) on kuitenkin rekisteröidyttävä Liikenteen turvallisuusvirastolle Trafille.

Hallituksen mukaan liikennekaaren valmistelua jatketaan siten, että muutokset tulevat voimaan 1.7.2018.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät, p. 040 504 1944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi
ekonomisti Petri Malinen, Suomen Yrittäjät, p. 050 434 5952, petri.malinen@yrittajat.fi