16.1.2002 klo 16:27
Tiedote

Suomen Yrittäjät toivoo johdonmukaisuutta pyöristystulkintoihin

Korttiostosten pyöristyksistä aiheutunut julkinen keskustelu kummastuttaa pienyrittäjiä. Suomen Yrittäjien mukaan ristiriitaiset ohjeet ja lain tulkinnat vaikeuttavat käytännön työtä ja syyllistävät turhaan viattomia kauppiaita. 13.1.2002 saakka korttiostokset on Suomessa rinnastettu käteisostoksiin ja myös Kuluttajaviranomaiset ovat aiemmin markka-aikana hyväksyneet tämän käytännön.

– On yllättävää, että euroon siirtyminen yhtäkkiä muuttaisi tulkinnan päinvastaiseksi. Euromaksujen pyöristämisestä annetun lain perusteluissa todetaan yksiselitteisesti, että nämä voidaan pyöristää. Olisi kummallista, jollei pankkikorttimaksujen kohdalla voisi menetellä samalla tavalla, sanoo Suomen Yrittäjien johtaja Rauno Vanhanen.

Suomen Yrittäjien mielestä pyöristämisessä olisi syytä pysyä entisessä tulkinnassa. Epäselvyyden poistamiseksi päätös selkeästä tulkinnasta on syytä tehdä välittömästi.

Ongelmia Kuluttajaviraston uusi tulkinta aiheuttaisi myös siksi, että kyse on myös ohjelmistokohtaisista rajoitteista. Monet kauppiaiden ohjelmistot eivät ole kyllin joustavia käsittelemään kortti- ja käteisostoksia eri tavalla. Siksi ei ole järkevää sysätä yrityksille huomattavia lisäkustannuksia uusista ohjelmistokustannuksista sellaisen tulkintamuutoksen takia, joka ei tuo mitään taloudellista hyötyä kenellekään.

Lisätietoja:

Johtaja Rauno Vanhanen, Suomen Yrittäjät, p. (09) 229 229 35
Viestintäpäällikkö Petri Nieminen, Suomen Yrittäjät, p. 050 547 7495

OnLine uutiset
’); // –>
Puhelin (09) 2292 2952