Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

7.3.2022 klo 16:52
Tiedote

Työ & Taito palkinto on osoitus ammattiosaamisesta, yrittäjyydestä ja työelämäyhteistyöstä

Mestarikiltaneuvosto, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry ja Suomen Yrittäjät nostavat keskiöön kädentaidot, osaamisen ja yrittäjyyden. Järjestöt ovat perustaneet uuden Työ & Taito palkinnon, joka on osoitettu ammatillisen koulutuksen järjestäjille.

Palkinnosta tulee jokavuotinen perinne, jossa oppilaitokset kisaavat ainutlaatuisesta kiertopalkinnosta. Palkinnon keskeisinä kriteereinä ovat aktiivisuus ja innovatiivisuus työelämäyhteistyössä, yrittäjyyden tukemisessa ja ammattitaidon hankkimisessa.

Työ & Taito palkinnossa oppilaitoksia arvioidaan seuraavien osa-alueiden näkökulmasta:   

  • Suunnitelmallinen yhteistyö yritysten kanssa
  • Yrittäjyyden tukeminen (esimerkiksi: yrittäjyyskasvatus, yrittäjätutkinnot, yritysten kehittämis- ja innovaatiotoiminnan tukeminen ja yritysten omistajan tai sukupolvenvaihdoksen tukeminen)
  • Työssä tapahtuva oppiminen ja sen hyödyntäminen, keskeisenä oppisopimustoiminta. 

Oppilaitokset itsearvioivat toimintaansa edellä mainittujen kokonaisuuksien osalta. Voittajan valitsevat AMKE:sta, Suomen Yrittäjistä ja Mestarikiltaneuvoston edustajista koostuva raati. Voittaja julkistetaan AMKE-päivien iltajuhlassa 27.4.2022. Voittaja palkitaan upealla Työ & Taito-palkinnolla, jonka oppilaitos saa seuraavaan kilpailuun saakka. Palkinto on näyttävä taulu, jossa on alkuperäiset mitalit 1950- ja 1960-luvuilla pidetyistä arvostetuista Työ&Taito -kilpailuista.

Kilpailu avautuu 7.3.2022 ja siihen voi osallistua perjantaihin 8.4.2022 klo 23.59 saakka. Kilpailuun osallistuminen tapahtuu oppilaitoksen tiiviillä itsearvioinnilla. Sähköinen lomake löytyy tästä linkistä.

Mestarikiltaneuvosto, AMKE ry ja Suomen Yrittäjät haluavat kilpailulla nostaa esille ammattitaidon, yrittäjyyden ja työelämäyhteistyön merkityksen kestävälle kasvulle. Lisäksi haluamme painottaa osaavan työvoiman saatavuuden ja omistajanvaihdosten haasteita yrityksille. Kannustamme myös ammattiosaajia jatkuvaan itsensä kehittämiseen kisälli-mestari -perinteen mukaisesti.

Toivomme ja odotamme runsasta osanottoa.

Lisätietoja: 

toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, veli-matti.lamppu@amke.fi, 050 344 2554 

toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, mika.hameenniemi@yrittajat.fi, 050 372 4804 

ylioltermanni Pirjo Savolainen, Mestarikiltaneuvosto, pirjo_savolainen@kolumbus.fi, 040 502 9193 

Muita kiinnostavia aiheita