Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

17.10.2020 klo 10:49
Tiedote

Valtakunnalliset vuoden yksinyrittäjät 2020 ovat Marika Konga ja Heidi Hannus

Käsityöyrittäjä Marika Konga Kongaamosta Mäntyharjulta ja piha- ja vihersuunnitteluyrittäjä Heidi Hannus Piha ja vihersuunnittelu Villa Gardenista Oulaisista ovat Valtakunnalliset vuoden yksinyrittäjät 2020.

Vuoden yksinyrittäjä 2020 -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien liittokokouksessa lauantaina.

Kierrätys on olennainen osa Marika Kongan Kongaamon liikeideaa

Kongaamo on Marika Kongan vuonna 2009 perustama yritys Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Yrityksen tärkeimmät tuotteet ovat 1960- ja 1970-lukujen värikkäistä kangasaarteista valmistetut yksilölliset naisten väriterapiatakit. Kierrätys on olennainen osa yrityksen toimintatapaa. Lisäksi yritys valmistaa samalla periaatteella tunikoita ja hameita.

Palkitsemisen perusteena on Kongan positiivinen ja huomiota herättävä omaperäisyys. Kongaamon tuotteet tuovat kantajansa upealla tavalla esille ja saavat myös kanssakulkijat iloisiksi väriloistollaan. Lisäksi yrityksen ekologisuus tulee vahvasti esille, sillä tuotteissa käytettävät kankaat ovat vanhoja kierrätyskankaita.

Katso video Kongaamosta.

Heidi Hannuksen Piha ja vihersuunnittelu Villa Garden on suunnitellut yli tuhat kohdetta

Heidi Hannus perusti Piha- ja vihersuunnittelu Villa Gardeninin Oulaisiin, Pohjois-Pohjanmaalle vuonna 2002. Yrityksen päätoimiala on piha- ja maisemasuunnittelu. Hannus on yksinyrittäjänä kulkenut varsin tyypillisen polun: ensin alalla työntekijänä 10 vuotta ja sitten yrittäjäksi. Hän on kouluttanut itseään jatkuvasti työn ohella.

Hannuksen intohimo suunnittelijana ulottuu pihojen ja puutarhojen lisäksi laajemmallekin: työn jälkeä voi nähdä rakennuksissa, taide-esineissä, kalusteissa ja valaistuksessa. Hän ei pelkää kokeilla uutta tai tehdä asioita toisella tavalla kuin on totuttu tekemään.

Palkitsemisen perusteena on yrityksen menestyminen alalla niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Hannus on saavuttanut esimerkiksi mitalisijoitukset kansainvälisessä Flower Jam – ja Gardens and People -suunnittelukilpailussa. Hänellä on myös useita palkittuja koti ja -messupihoja ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan hänellä on reilu tuhat erilaista suunnittelukohdetta.

Katso video Piha- ja vihersuunnittelu Villa Gardenista.

Palkittavat valitsi Yrittäjäpalkintolautakunta. Molemmat palkitut saivat palkinnoksi 5000 euroa. Palkinnon mahdollisti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Lisätietoja:
toimialapäällikkö Mika Hämeenniemi, Suomen Yrittäjät, p 050 372 4804