29.1.2017 klo 20:32
Tiedote

Vuoden parhaat yrittäjäyhdistykset palkittiin

Pukkilan, Suonenjoen, Orimattilan ja Kanta-Helsingin Yrittäjät palkittiin Suomen Yrittäjien vuoden 2016 parhaina paikallisyhdistyksinä. Parhaasta jäsenkasvusta palkittiin Vaalan Yrittäjät. Vuoden 2016 toimialajärjestö on Suomen Taksiliitto.

Parhaat paikallisyhdistykset palkittiin jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100, 100–199, 200–500 sekä yli 500 jäsenyritystä sekä uutuutena suhteessa eniten jäsenmääräänsä kasvattanut paikallisyhdistys. Suomen Yrittäjillä on 400 paikallisyhdistystä ja 64 toimialajärjestöä, joiden joukosta voittajat valittiin. Palkinnot jaettiin Puheenjohtajien neuvottelupäivillä m/s Silja Symphonylla sunnuntai-iltana.

Pukkilan Yrittäjät auttaa jäseniä verkostoitumaan

Pienimpien paikallisyhdistysten sarjan voittaja Pukkilan Yrittäjät kehittää kuntaansa aktiivisesti. Aktiivisuus näkyy esimerkiksi kunnanvaltuuston esityslistalla yritysvaikutusten arviointina ja alakoulun Pikkuyrittäjät-ryhmätoiminnassa. Pukkilan Yrittäjien perustama Pukkilan alueen yritystoiminta -ryhmä Facebookissa on aktiivinen yritysten keskustelufoorumi. Yrittäjät verkostoituvat myös muun muassa suosituilla Vuovaus-päivillä.

Suonenjoen Yrittäjät on tiiviisti yhteydessä kuntavaikuttajiin

Alle kahdensadan jäsenyrityksen sarjan voitti Suonenjoen Yrittäjät. Yhdistys pitää tiiviisti yhteyttä kuntavaikuttajiin. Vaikuttaminen lähtee jäsenyrittäjien tarpeista: erityisesti hankinta-asiat ovat olleet esillä viimeisen vuoden aikana. Suonenjoen Yrittäjillä on ollut lisäksi iso rooli alueen kehitysyhtiön SavoGrown perustamisessa.

Orimattilan Yrittäjät on parantanut kaupungin hankintakäytäntöjä

Alle 500 jäsenyhdistyksen sarjan voittaja Orimattilan Yrittäjät on vienyt eteenpäin kaupungin hankintakäytäntöjä. Työn tuloksena Orimattila ottaa käyttöön HankintaSampo-palvelun, jonka avulla pienhankinnat voidaan kilpailuttaa paikalliset pienyrittäjät huomioiden. Yrittäjäkasvatusta yhdistys toteuttaa yhteistyössä kaupungin työllisyyshankeen ja koulujen kanssa muun muassa Avaimet sun duuniin -tapahtumalla, jossa yritykset esittelevät itseään ja työpaikkojaan yläkoulun, lukion sekä ammattikoulun nuorille.

Kanta-Helsingin Yrittäjät kiihdyttää kansainvälistymistä

Suurimpien yhdistysten kovatasoisen sarjan voitti Kanta-Helsingin Yrittäjät ry. Yhdistys on jäsenmäärältään suurin Helsingin yhdeksästä paikallisyhdistyksestä ja se vaikuttaa aktiivisesti yrittäjille tärkeiden asioiden edistämiseksi erityisesti kaavoituksessa, yrityspysäköinnissä ja Helsinki Cruise Networkin kumppanina. Yhdistyksen toimintapiirissä on myös yksitoista kansanedustajien nimikkoyrittäjää viemässä yrittäjyyden viestiä valtakunnalliseen päätöksentekoon.

Vaalan Yrittäjät hiipumisen partaalta kasvuun

Vaalan Yrittäjien toiminta lähti vuonna 2016 uuteen nousuun. Yhdistys oli jo hiipumassa, mutta aktiivisten yrittäjien voimin toiminta lähti jälleen käyntiin ja jäsenmäärän kehitys ylsi huikeaan 21 prosentin kasvuun, kahdestakymmenestäkolmesta jäsenestä 29 jäseneen. Jäsenkasvun pohjana oli paikallisten yrittäjien halu pitää oma yhdistys toiminnassa.

Suomen Taksiliitto edustaa laajasti koko toimialaa

Vuoden toimialajärjestöksi valittu Suomen Taksiliitto edustaa hyvin kattavasti koko toimialaa, sillä järjestön jäsenistö kattaa lähes 85 prosenttia maamme taksiyrittäjistä. Vuonna 2016 liitto vaikutti erityisen tiiviisti, kun valmisteilla oli alaan kohdistuvia poikkeuksellisen laajoja lakimuutoksia. Taksiala on ollut teknologisissa ratkaisuissa edelläkävijänä niin tilausvälitysjärjestelmien kehittämisessä kuin maksuliikenteen sähköisissä ratkaisuissa. Ala on myös kehittänyt täysin kotimaisin voimin toteutetun valtakunnallisen taksin tilaussovelluksen Valopilkun, joka keväällä 2016 laajeni myös Tallinnaan.

Lisätietoja:
järjestöjohtaja Hanna Hietala, Suomen Yrittäjät, p. 041 544 9500, hanna.hietala@yrittajat.fi