Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Kuva: Johanna Erjonsalo.
19.1.2023 klo 13:54
Tiedote

Yrittäjät: Kestävä lihantuotanto turvaa alan tulevaisuuden

Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Jotta suomalainen ruoantuotanto turvataan pidemmällä aikavälillä, alan pitää kehittyä asenteiden ja kuluttajien vaatimusten muuttuessa, Suomen Yrittäjät toteaa.

Yrittäjät korjasi torstaina keskiviikkona jättämäänsä lausuntoa kansalliseen luonnon monimuotoisuusstrategiaan.

”Pahoittelemme alkuperäisen lausunnon epäonnistuneita sanavalintoja ja ymmärrämme, että se on aiheuttanut keskustelua ja pahaa mieltä”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

”Suomessa eläinten olot ovat kansainvälisesti vertailtuna hyvällä tasolla. Suomalaiset tuottajayrittäjät hoitavat vastuullisesti tilojaan. Se on hyvä ja välttämätön asia, sillä eläinten oloista huolehtiminen on enenevissä määrin suomalaisen ruoantuotannon kilpailukykykysymys”, Pentikäinen sanoo.

”Eläinten hyvä hoito on suomalaisten tuottajayrittäjien sydämen asia. Esimerkillinen eläinten hoito on parhaimmillaan Suomen ruuantuotannolle kilpailuetu maailmalla”, hän lisää.

Koko maan kannalta on tärkeää, että lihantuotannon kestävyyteen, myös eläinten oloihin, pitää panostaa alan jatkuvuuden turvaamiseksi, Yrittäjät toteaa lausunnossaan.

Yrittäjien mielestä monimuotoisuusstrategiassa pitäisi nostaa esitettyä vahvemmin mm. metsäteollisuuden jalostusasteen nostamista.

Yrittäjien korjattu lausunto on tässä.

lisätietoja: Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, 040 5041944, mikael.pentikainen@yrittajat.fi